Mizuno Halve Marathon van Amsterdam

Op zondag 18 oktober 2009 was het zover. De Mizuno Halve Marathon van Amsterdam stond op het programma. ’s Morgens had ik helaas andere verplichtingen zodat ik niet in de ochtend in Amsterdam kon zijn. Kon nog wel even wat beelden meepakken via RTV Noord Holland. Rond 12.15 uur vertrokken vanuit Purmerend richting Amsterdam . Auto geparkeerd op industrieterrein “Schinkel”om vervolgens via het IJsbaanpad naar de sporthal gelopen. Daar had ik afgesproken met mijn broer. Samen nog even de marathon beurs over gelopen. En toch, ja, ik kon het niet laten een shirt met lange mouwen gekocht. Daarna snel omgekleed en nadat ik mijn overige toebehoren had ingeleverd bij de kleding tent rustig naar de start gelopen.
Ik had 1.50-2.00 uur als eindtijd opgegeven. Ik droomde van een tijd van onder de 1.50. Om klokslag 14.00 uur gingen de eerste op weg voor hun Halve Marathon. Ik passeerde ongeveer 7,5 minuut later de startstreep. Zoals ieder jaar is het begin moeilijk. De weg is smal en er zijn lopers die toch heel rustig starten. Hierbij vraag ik me wel eens af of deze mensen de tijd wel halen die zij hebben opgegeven. Maar ja dat terzijde.
Het was dus tot aan het eind van de Rijnstraat oppassen geblazen. Hier werd gelukkig de weg wat breder. Bij het eerste meetpunt op 8,9 kilometer kwam ik door in 46,41. De weersomstandigheden waren fantastich. Onderweg om me heen kijkend of ik Ronald of Patricia zag staan, maar helaas ik heb ze gemist. Het lopen ging lekker en voor ik het wist was ik voorbij het meetpunt op 13,9 kilometer. Mijn horloge gaf 1.13.30 aan. Ik kon mijn tempo goed vasthouden maar ik had toen het idee dat de 1.50 er niet meer inzat. Dat werd nog even bevestigd toen ik op 4 kilometer voor de finisch een tussentijd van iets meer dan 1.31 had. Toch nog maar een keer aanzetten. Wilde ik onder de 1.50 lopen moest ik dus onder de 5 minuten op de kilometer lopen en dat na 17 kilometer en dat tempo ook nog eens 4 kilometer volhouden. Pas voor het Olympisch Stadion kreeg ik het gevoel van het kon gaan lukken. In het stadion nog een keer aanzetten om vervolgens onder de 1.50 te finischen. Ik had een nieuwe PR op de halve marathon gelopen. Niet meer verwacht en uiteindelijk toch voor elkaar gekregen. Nieuw PR 1.49.41 uur

Ten slotte een topdag gehad met een goede tijd. Daar kon de regen die kwam na het verlaten van het Stadion niets aan veranderen. De volgende wedstrijd wordt de Bergrace By Night.

Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op Mizuno Halve Marathon van Amsterdam

 1. Dikke profficiat met je mooie PR geniet ervan

 2. Runnermartin zegt:

  Gefeliciteerd met je PR! Als je meer ruimte hebt bij een volgende keer zit er vast nog een verbetering in. Geniet er van!

 3. rinus zegt:

  WOW, gefeliciteerd met deze mooie PR en dat zo onverwachts..
  Geniet ervan..
  Groet Rinus.

 4. runninghans zegt:

  hulde voor je mooi gelopen wedstrijd.. en van harte met je p.r.

 5. super gedaan Gerard! eh.. ja, we stonden niet op 8 maar op 16km… sorry 🙂 gefeliciteerd met je PR!

 6. Gert zegt:

  Mooie tijd Gerard! Gefeliciteerd met je PR!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s