1 December 2009

Een nieuwe maand waarin in ieder geval twee evenementen staan gepland. De halve Spark Marathon in Spijkenisse en de halve marathon tijdens de Linschotenloop. Beide evenementen zulen worden bezocht door diverse weblogers. Eindelijk krijg ik ze dan te zien. Denk dat het twee mooie dagen zullen worden.

Terug naar de dag van vandaag. Zoals de weersvoorspellingen al hadden voorspelt, het zou een mooie dag worden. Om 10.38 uur van start gegaan onder schitterende omstandigheden, zonnetje, geen wind en een graad of 9. De eerste kilometer was mijn knie nog een beetje gevoelig. Daarna verdween de gevoeligheid weer om af en toe nog op te spelen. Pijn had ik gelukkig niet. Zou na vandaag toch even rust nemen.
Ik had van te voren eigenlijk geen tijd gepland om te lopen. Hoopte wel op een loopje van ongeveer twee uurtjes. Toen ik na 8 kilometer bij Monnickendam eens besloot om rechtsaf te slaan wist ik ook niet precies hoeveel kilometers het er uiteindelijk zouden worden. Had de route wel regelmatig gefietst dus wist wat mij ongeveer  te wachten stond. Maar de omstandigheden waren goed, muziekje aan en de kilometers vlogen voorbij.  Ik had er echt zin in. Ter hoogte van Ilpendam, op het 16 kilometer punt,  kwam het idee bij mij op om eens 25 kilometer te gaan lopen. Tot nu toe was 22,08 kilometer mijn langste afstand. Dus bij Ilpendam niet rechtsaf en de kortste route naar huis (ongeveer 7 km) maar langs de Purmerringvaart doorlopen richting Purmer Zuid.

Na Purmer Zuid, langs de ringvaart naar Purmer Noord om vervolgens om Purmer Noord heen naar het Industrie terrein om daar een klein stukje van mee te pikken om de 25 kilometer vol te maken. Uiteindelijk de 25 kilometer gelopen in 2.24.26.
Na thuis even lekker gegeten te hebben en vervolgens te hebben gedoucht was ik best een beetje trots op mij zelf. Had toch weer een grens verlegd. Dit had ik een paar maanden geleden niet voor mogelijk gehouden.

Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

9 reacties op 1 December 2009

 1. mooie voorbereiding voor twee mooie halves. Tot dan!

 2. En mij ga je niet zien in december. Want Keesdeloper neemt een maandje rust. Mooi gelopen vandaag Gerard!

 3. Top!!! Lekker dat het zo goed ging, en stiekum een langere route naar huis nemen is HET kenmerk van de lange afstands loper……Laat die Marathon maar komen!!! Ohwneej, eerst nog Spijk en Linschoten =D

 4. Tiny zegt:

  Grensverleggend bezig geweest. Was hier nog niet eerder. Toegevoegd aan mijn reader!

 5. Kees zegt:

  Gaat helemaal goed komen in Rotterdam 😉

 6. ruud zegt:

  Ah, je bent goed bezig! Mooie afstand gelopen en dus zeker klaar voor die 2x 1/2 in Spijkenisse en Linschoten. Die laatste ga ik je zien. En daarna geleidelijk door in de opbouw naar de marathon, succes alvast ermee, gaat zeker goedkomen!
  Groet, Ruud

 7. hans zegt:

  top.. gefeliciteerd met dit afstandsrecord…. nu nog 17 km erbij 😉

 8. rinusrunning zegt:

  We gaan je zien in Spijkenisse en een mooie training zo.
  Groet Rinus.

 9. John zegt:

  We hebben elkaar in Utrecht ontmoet en eindelijk ben ik op je blog uitgekomen 😉
  De duurlopen verlopen voorspoedig, dus je bent aan een mooie voorbereiding bezig. Succes in Spijkenisse en tot ziens in Linschoten. Naar je programma voor 2010 kijkend gaan we elkaar nog wel vaker tegenkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s