Groet uit Schoorl 2010

Op Zondag 14 Februari 2010, stond voor mij de 30 kilometer Groet uit Schoorl Run 2010 op het programma. Het zou mijn eerste 30 kilometerloop worden.Toen ik wakker werd en de gordijnen open deed schrok ik toch wel even. Er lag sneeuw, niet veel maar toch. Hoe zou het parcours erbij liggen, zou de wedstrijd wel doorgaan? Geen idee. De spullen gepakt, en om  08.30 uur vertrokken richting Alkmaar. Hier stonden Leonie, Annemarie en Sierd al op mij te wachten bij de pendelbus naar Schoorl. In de bus nog even bijgekletst en kennis gemaakt met Sierd. Al snel waren wij in Schoorl gearriveerd. In de kantine lekker een bakkie koffie gedronken, waarna de ene naar de andere weblogger/twittertje binnen kwam lopen. (Patricia, Raymond, Mike, Martine, Ingrid en Ronald) Niet veel later kreeg ik John aan de lijn. Hij stond in de tent ons op te wachten.        
In de tent was John en Marco al snel gevonden. Niet veel later kwamen daar Jaqcueline en Hans aanlopen. Toen was eindelijk het moment daar. De uitreiking van de shirts en broeken van de actie van de Hartlopendewebloggers. En kort gezegd het resultaat mocht er wezen. Daarna ook nog even de sportbanden uitgedeeld die door Peter van Ipodhoes beschikbaar waren gesteld. Hierover later meer. Toen in de rij om de sporttassen in te leveren. Wij moesten ons daarna nog haasten om op tijd in het startvak te zijn. En daar stonden we dan helemaal achteraan. Toen Jaqcueline en John de spullen hadden afgegeven aan Hans was de meute al vertrokken. En wat deden de drie heren even een plaspauze inlassen. Het gevolg was dat wij achter de fietsers stonden die bij de laatste van de 21 en de laatste van de 30 moetsen blijven.
Het voordeel was wel dat wij goed opvielen met onze nieuwe kleding. De speaker noemde zelfs onze hoofdsponsor Boatcity bij naam. Eindelijk passeerden wij, John, Marco, Jacqueline en ik  de startlijn.Lachend en pratend werden de eerste kilometers afgelegd. Bjorn werd na ongeveer 1,5 kilometer ingehaald. Nadat John bijna onderuit ging bij het promoten van de HarTlopendewebloggers vond ik het mooi geweest. Het tempo ging omhoog. Ik moest tenslotte wel 30 kilometer lopen.
                                               
De volgende bekende hardloper die ik tegen kwam was Mike. Deze liep lekker op zijn schema van 6 minuten per kilometer. Na enige tijd kwam ik Patricia tegen. Deze had helaas weer last van haar heup gekregen. Ze zou kijken hoe het zou gaan en anders afbuigen naar de 21 kilometer. Nog even een fototje van haar gemaakt en vervolgens weer verder. Het ging niet verkeerd. Het 20 kilometerpunt werd gepasseerd in 1.51.12. Had het wel na het 24 kilometerpunt even moeilijk. Maar gelukkig was dat van korte duur.
 
Kon hierna zelf weer iets versnellen. Het zal rond het 28 kilometerpunt zijn geweest, dat ik tot het bezef kwam dat ik een tijd onder de 2.45 zou kunnen lopen als ik nog iets zou versnellen. Op het laatste stuk nog even gesteund door de aanmoedigingen van Ronald en Annemarie, die net voor het 29 kilometerpunt stonden. Ronald wist zelfs nog even een foto te schieten door even een sprintje te trekken.
Uiteindelijk werd de eindtijd 2.44.51 met een totaal van 30.32 kilometer. Mijn eerste 30 kilometerloop ter voorbereiding op de 30e Fortis Marathon Rotterdam zat erop.
Na het omkleden, douchen was helaas niet mogelijk, nog even een kop chocomel gedronken met, Leonie, Annemarie, Sierd, Johannes de Loper, Ronald, Martine, Igrid, Ilona en Rik en toen naar huis. Samen met Johannes en Sierd de bus opgezocht en verolgens naar huis. Om 17.15 uur was ik weer thuis.
 
Zoals beloofd zou ik nog even terug komen op de sportband voor de Iphone van het merk Tune Belt (type AB82). Heb de sportband met Iphone de gehele 30 kilometer op mijn arm gehad en dus goed kunnen beoordelen op draagcomfort e.d. Had van te voren  zo mijn bedenkingen vanwege de grootte van de Iphone, maar kan achteraf zeggen dat die bedenkingen ongegrond waren. Het is een kwalitatief goede sprotband die er goed uit ziet en waarvan je geen enkele hinder ondervind tijdens het hardlopen.
Kort gezegd een echter topper die er goed uit ziet en voor nog geen 20 euro , maar uiteindelijk is het een mooie sportband die goed blijft zitten tijdens het hardlopen. Kort gezegd een toppertje voor de Iphone bezitter.
De AB82 sportband voor onder andere de Iphone.
Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

17 reacties op Groet uit Schoorl 2010

 1. leuk verhaal, jammer dat ik daar niet bij was.

 2. Rich@rd zegt:

  Hey Gerard, mooie tijd hoor. Kan je gewoon mee doorstoten naar Rotterdam.

 3. Triezz zegt:

  Goed gelopen joh! Heb je de foto die je van mij gemaakt hebt voor me?
  Op naar de volgende loop!

 4. ruud zegt:

  Goed gelopen Gerard en blijkbaar vrij makkelijk voor je 1e 30er! Je zit goed op schema voor je marathon-debuut, gaat helemaal goedkomen!
  Leuk je toch ook nog heel ff gezien te hebben in je nieuwe, mooie outfit
  Groet, Ruud

 5. Rik zegt:

  prima voorbereiding zo op de marathon deze 30km.
  Was gezellig na afloop met bier en bitterballen!

 6. JeeWee zegt:

  Machtig gelopen Gerard. Goeie opstap richting rotterdam. Dat zit wel snor.
  Die tenues van jullie zijn geweldig opvallend!!

 7. Raymond zegt:

  Leuk je een keer gezien te hebben (al was het kort :)).

  Nette tijd! Zie je zondag in Apeldoorn.

 8. Marco zegt:

  hee Gerard,

  leuk je te ontmoeten was echt lachen !
  de tune belt is een topper echt een aanrader voor de loper met muziek !

  groet Marco

 9. Jacq. zegt:

  Was heel gezellig voor- en een stukje na de start. Jij hebt je 30 sterk gelopen. Dat gaat helemaal goedkomen op 11 april.

 10. John zegt:

  Sterk debuut op de 30! Een voorteken voor een hele goede 1e marathon. Het was een gezellige dag, die we aanstaande zondag nog eens dunnetjes over gaan doen.

 11. Pim zegt:

  Mooi rood is niet lelijk. Voor een voorbereidingsloop heb je hem wel erg rap afgelegd. Rotterdam wenkt…!

 12. RunningHans zegt:

  je hebt een mooie tijd neergezet op een moeilijke afstand en best pittig parcours. Dat geeft vertrouwen voor rotterdam

 13. Tiny zegt:

  Een mooie 30-er gelopen. Dat komt wel goed voor Rotterdam.

 14. Het was een leuk weekend! Je hebt super gelopen Gerard en ja, dat sprintje moest wel even.. en dat met bevroren tenen 😉

  Rotterdam komt helemaal goed
  Tot snel
  groeten
  RR

 15. Petra zegt:

  Ha Gerard! Jammer dat ik je niet gezien heb, je bent bijna op elke foto in het rood te bewonderen. Super outfit.
  Mooi resultaat op je 30km. Dat geeft vast een goed gevoel voor Rotterdam.
  Tot…..?

 16. Gert zegt:

  Mooie tijd op de 30km Gerard! Die marathon komt goed!

 17. Harry Weggemans zegt:

  Hallo Gerard, ik zie een beschrijving van een iPhone sportband, en kun je die tijdens het lopen ook bedienen door het plastic schermpje heen? En kun je de iphone er redelijk eenvoudig uithalen als je onderweg een foto wil maken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s