Lange duurloop

Woensdagochtend rond 10.45 uur op pad gegaan voor een lange duurloop. Ik had van te voren nog geen idee hoe lang ik weg zou blijven. Ik zou wel zien waar het schip zou stranden. De planning was in ieder geval minimaal 30 kilometer. Voor de inwendige mens had ik mijn Camelbak gevuld met Born Sportdrank, 3 SIS gels en een bidon Herbalife Shake.

Ik had gekozen voor een route via de Beemster. Een route die ik vroeger ook regelmatig gefietst had. Ik wist dat ik dan ook makkelijk de route kon inkorten of uitbreiden. Het was niet warm, net boven de 0 graden.  Later zou de temperatuur oplopen naar een graad of 2. Gelukkig stond er weinig wind. De bedoeling was om de kilometers te lopen in een tijd van rond de 6.10-6.20. Met deze gedachte ging ik op pad voor mijn lange duurloop. Vanuit de Purmer liep ik zo via Kwadijk de Beemster in. Nadat de eerste kilometer veel te hard ging, kwam ik al gauw in de gewenste ritme. Helaas werd dit verstoord na een kilometer of 6. De Camelbak werkte niet. een stuk plastic belemmerde de goede doorgang van de sportdrank. Met behulp van een takje kon dit enigzins worden hersteld. Echt ideaal was het nog niet.
Door deze tegenslag verloor ik wat tijd en moest ik opnieuw weer opgang komen. Gelukkig had ik mijn ritme weer redelijk snel te pakken en vlogen de kilometers voorbij. Even voor Oudendijk werd bovenstaande foto gemaakt.
Na Oudendijk werd het tijd om rechtsaf te slaan, had inmiddels al een kilometer of 16 gelopen, om vervolgens in de richting van het IJsselmeer te lopen. Bij het IJsselmeer werd bovenstaande foto gemaakt. Hier besloot ik om de dijk langs het IJsselmeer te blijven volgen en niet voor een kortere route binnendoor te kiezen. Via Schardam, Edam en na het oversteken van de N247, begon ik aan de laatste 6 kilometer richting huis. Waar ik na 3.52.45 arriveerde. Ik had 37 kilometer gelopen met een gemiddelde kilometertijd van 6.17. Onderweg was ik iedere 10-11 kilometer even gestopt voor een gelletje en indien nodig voor een sanitaire stop. Ook was ik twee keer gestopt voor een fototje.
Al met al kijk ik tevreden terug op deze duurloop. Het was weer een mooie test. Het is niet niks om even bijna 4 uur alleen te lopen. Je schijnt daar sterker van te worden. We zullen zien de komende weken. Er moet nog een hoop gebeuren voor Texel.
Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

8 reacties op Lange duurloop

 1. kit zegt:

  Mooie loop Gerard, over 4 uur alleen lopen kan ik niet meepraten maar ruim 2,5 uur wel! Ik vind het heerlijk…, lekker je gedachten laten afdwalen naar van alles en nog wat. Jij zit in ieder geval op het goede spoor voor Texel.

 2. RunningHans zegt:

  dit zijn mooie loopjes.. lekker dwalen en maar zien hoe ver je komt.

 3. John zegt:

  De kilometers even weggetrapt in je uppie. Nog veel gebeuren voor Texel….ben je gek, blijven trainen zoals je bezig bent en ook die 60(!) leg je af.

 4. Maurieske zegt:

  Pfff!!!! Wat een prestatie!!!

 5. Rich@rd zegt:

  Das pas een echte duurloop, ik zal proberen het niet zo lang te maken. Maar net zoals John zeg “ben je gek” komt goed hoor met zulke mooie duurlopen. En alleen lopen is heerlijk, muziekje erbij en in een flow geraken, genieten maar.

 6. Ritchie zegt:

  Lekker hoor, maar waarom gebruik je niet de Virtual Partner van je 310XT. Sgeelt weer 'op gang komen'…

 7. Jaco zegt:

  Mooi gelopen Gerard.Ik heb de juiste haas gevonden voor de A'dam marathon 🙂 Lekker door lopen richting Texel!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s