Rotterdam Marathon 2011

Zondag 10 april 2011 gaat de boeken in als een warme maar geslaagde Marathon. Na de Midwinter Marathon, was dit mijn 2e Marathon dit jaar. Deze Marathon stond echter in teken van de 60 van Texel.

Webloggers (foto Bjorn)


Tijdens het omkleden kwam ik er achter dat ik wel mijn waterzak, maar niet mijn rugzak bij me had. Een flinke tegenslag. Ik was dus volledig afhankelijk van de verzorgingsposten van de organisatie. Dit had ik juist zoveel mogelijk willen voorkomen. Mijn gelletjes voor onderweg moest ik dus in mijn hand meenemen.  Gelukkig kon ik een gelletje  meegeven aan Frank, welke op het webloggers steunpunt zou staan. Na het omkleden en het achterlaten van mijn tas in het Albeda college, was het tijd om naar het verzamelenpunt van de webloggers te gaan voor het Politiebureau. Daar werd het een weerzien van vele bloggers.

Foto Ans

Even na half elf stonden we dan in het startvak, Petra, Leo, Marco, Jacqueline, Pim, John en ik zelf. Jan (johannesdeloper) waren we in het startvak kwijtgeraakt. Even voor elfen begon het aftellen. Na het “You never walk Alone” van Lee Towers en het kanonschot kwam er beweging in de groep marathon lopers. Op de Erasmusbrug ging Petra met haar superhaas Leo er vandoor. Ik besloot om mij rustig te houden en volgens het schema van John te lopen. Dit hield in de halve marathon net binnen de 2 uur en daarna iets te versnellen om binnen de 4 uur te finishen.

Foto Bjorn, op ongeveer 41km

 De kilometer vlogen voorbij in het gewenste tempo. Het ging me goed af. Ik denk dat het na een kilometer of 16 was dat Hans aangaf dat Jan ongeveer 40 seconde voor ons zou lopen. Petra en Leo zou ongeveer 2 minuten voorsprong hebben. Na een kilometer of 17 gaf John aan dat ik maar “even” bij Jan moest gaan kijken. Ik versnelde iets om de komende kilometers te proberen Jan bij te halen. Het 21.1 kilometerpunt werd gepasseerd in 1.59.38. De kilometers vlogen voorbij. Het was echt genieten van de sfeer onderweg. Alleen Jan kreeg ik niet te zien. Op sommige stukken van het parcours was het best druk dus concentratie was gewenst. Rond de 32 kilometer merkte ik dat het steeds warmer werd. Er werd dus goed gebruik gemaakt van de drankposten en rustig de tijd genomen om wat te drinken.

De laatste kilometers verliepen in trans. Een tijd onder de 4 uur zat erin zonder dat ik al te diep hoefde te gaan. Geloof dan ik tussen de 40-41 kilometer Ingrid inhaalde en pas later besefte dat het Ingrid was. Sorry Ingrid. Ik had nog wel op tijd Bjorn in de gaten.  Na een schreeuw van mij, had hij nog genoeg tijd om de camera in juiste positie te brengen om twee mooie actie foto’s te maken. Even daarna was het rechtsaf de Coolsingel op. Lekker genieten van het laatste stuk. Ik wilde niet eens meer sprinten, maar genieten van de mooie laatste meters op de Coolsingel.  Ik was dik tevreden en een paar seconde meer of minder maakte me niet uit. Onder best warme omstandigheden werd er toch even 3.56.47 gelopen. Een dikke verbetering van mijn PR welke ik liep in Apeldoorn.
 

Hierbij wil ik iedereen bedanken die mijn 2e Rotterdam Marathon tot een feest hebben gemaakt. Ans en Bjorn bedankt voor de foto’s. Petra van harte gefeliciteerd met de super PR. Ook andere gefeliciteerd met de mooie eindtijden.

Maandagmiddag voelde de beentjes redelijk en heb ik nog 6 kilometer uitgelopen in de bossen van Ermelo. Het is nu aftellen geblazen voor de 60 van Texel. Ik ben benieuwd.

Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

13 reacties op Rotterdam Marathon 2011

 1. Pim zegt:

  Je derde marathon p.r. op rij. Als je het hebt over progressie boeken, moet je dus bij Gerard zijn. Van harte kerel!

 2. Tiny zegt:

  Gefeliciteerd met je PR!!

 3. John zegt:

  Gemakkelijk gelopen en goed je koppie erbij gehouden. Zonder problemen ff een mooie verbetering van je PR gerealiseerd. Heel goed gedaan en helemaal klaar voor Texel. Nogmaals gefeliciteerd.

 4. RunningHans zegt:

  je hebt duidelijk weer een sprong voorwaarts gemaakt. Anders doe je dit niet ff zo maar. Gefeliciteerd. Texel gaat mooi worden.

 5. Maurieske zegt:

  Proficiat met wederom een prachtige prestatie! Laat Texel maar komen!

 6. Jaco zegt:

  Super gedaan en van harte met je PR!!!!

 7. Petra zegt:

  Gerard, bikkel! Je zat maar 42 secondes achter ons. Supergefeliciteerd met je PR. Je hebt het makkelijk gelopen ondanks dat je je waterzak vergeten was. Goed gedaan hoor. We gaan serieus een keer samen onder deze tijd lopen….een keer, ooit….
  Eerst Texel!

 8. Jacqueline zegt:

  Bedankt nog dat je mij met mijn D startnr. meenam startvak E in …. “wij horen bij elkaar” :-). Je liep idd heel sterk. Van harte gefeliciteerd met je prachtige PR.

 9. wow! Mooi PR zeg!! Van harte gefeliciteerd. Op naar Texel!!

 10. Gerard, proficiat met je PR. ben er laat bij doch een beetje druk gehad! Sterke prestatie Gerard

 11. Mooi PR, zeker gezien de warmte. En zo te lezen makkelijk gelopen.

 12. Richard zegt:

  Hey Gerard, sorry voor mijn uitermate snelle reactie maar alsnog van Harte met jou behaalde PR in Rotterdam. Heb je idd zien balen als een stekker, maar eind goed al goed toch.
  Maar door late reactie kan ik je wel vroeg heel veel succes wensen met jou 60 van Texel.

 13. ruud zegt:

  Geweldig gelopen man, je bent echt in vorm!
  gefeliciterd met deze PR, onder de 4:00 uur, topprestatie!
  En volgens mij gaat het op Texel helemaal goedkomen, je zult zien……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s