Halve Marathon van Dalfsen

Na maandag 27 kilometer en woensdag 20 kilometer te hebben gelopen stond vrijdagavond 5 augustus de HM van Dalfsen op het programma. Het zou mijn 2e HM in Dalfsen worden. Inge (@ingeping75) had op het allerlaatste moment nog een startbewijs kunnen bemachtigen bij de organisatie. Dus werd er een carpool afspraak gemaakt.

Rond 17.00 uur werd ik door Inge opgehaald bij de camping. De reis liep voorspoedig zodat we ruim op tijd in Dalfsen waren. Na het ophalen van onze startnummers was het dus lekker genieten in het zonnetje op het terras bij de Trefkoele. Niet veel later kwamen de andere bekenden al aanlopen; Daniel, Bastiaan en Rik.

Foto: Jan Wesslink
Rond 19.00 uur werd het tijd om me te gaan omkleden. Gezien de warmte toch gekozen voor een singlet. Geen verkeerde keus bleek achteraf. Het was zeker in het eerste stuk behoorlijk warm. Na het omkleden langzaam richting het startvak gelopen. De start zou plaatsvinden om 19.30. Inge wilde ondanks zij net terug was van de vakantie, weggaan op een tijd van net onder de 1.50. De Garmins werd ingesteld en voor we wisten mochten we weg. Eerst een stukje door het gezellige centrum van Dalfsen voordat we de mooie groene omgeving van Dalfsen inliepen. De kilometertijden gingen volgens schema. Bij de eerste waterpost was te merken dat Inge de vakantie nog in de benen had. Ze had even wat tijd nodig om weer een beetje op adem te komen.  Het was rond het 9 kilometerpunt dat ze aangaf om het voor vandaag bij de 10 kilometer te laten en niet door te gaan voor de 21 kilometer. Even later nam ik afscheid van haar om mijn laatste rondje in te gaan.
Foto: Jan Wesselink
Het laatste rondje ging echt lekker. Ondanks de twee lange duurlopen van de afgelopen dagen kon ik het tempo goed vasthouden. De kilometertijden bleven rond de 04.50/km. De ene na de andere loper werd ingehaald. Ik weet niet hoeveel lopers ik heb ingehaald, maakt ook niet veel uit.  Maar waar ik wel vrolijk van werd is dat ik vanaf het punt dat ik wegliep van Inge alleen maar lopers heb ingehaald en niemand mij meer is gepasseerd. Uiteindelijk passeerde ik in 1.46.14 de finish. Iets sneller dan vorig jaar toen ik samen met Petra 1.47.30 liep.
Na lekker gedoucht te hebben werd er nog wat gedronken op het terras buiten en later nog even gekeken naar de prijsuitreiking. De verloting hebben we maar aan ons voorbij laten gaan. Het was al laat geworden en de verloting was nog steeds niet begonnen.
Na een voorspoedige rit werd ik door Inge weer afgezet bij de camping. Het was een geslaagde avond geworden. Inge bedankt voor het meerijden en de gezellige avond.

Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

11 reacties op Halve Marathon van Dalfsen

 1. Tiny zegt:

  Een mooie HM gelopen!!

 2. Ruud zegt:

  Lekker gelopen, geeft altijd een kick, zo'n inhaalrace.
  Hoor goede berichten over Dalfsen, misschien volgend jaar eens inplannen

 3. IWannaRun78 zegt:

  Goed werk en mooi verslag!

  Iedereen inhalen is altijd een mooie beleving!

 4. kit zegt:

  Okay net eerst even kijken waar Dalfsen ligt! Lang leve google(maps) mooie loop gelopen, jammer dat Inge na 10 km moest uitstappen (maar wel verstandig!). Je hebt het wel super uitgelopen!

 5. Je maakt kilometers zat Gerard en dan ook nog een wedstrijd tussen de bedrijven door. ToP bezig hoor.

 6. John zegt:

  Zo kilometervreter, weer een nette HM die het logboek in kan

 7. Keesdeloper zegt:

  Mooie inhaalrace Gerard. Volgend jaar ben ik er misschien weer bij.

 8. Martin zegt:

  Leuk zoiets op je vakantie! Mooi gelopen Gerard.

 9. rinusrunning zegt:

  Prima en strak gelopen en wie weet volgend jaar iets voor mij?.

 10. Jaco zegt:

  Degelijk gelopen HM.Je gaat als een speer man!!!

 11. RunningHans zegt:

  een lekkere strakke halve dus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s