Week 48

Maandagochtend uit de laatste nacht gekomen. Na een paar uurtjes slaap toch maar even de loopschoenen aangetrokken. Na een rustig begin iets versneld om daarna weer rustig uit te lopen. Resultaat 10 kilometer in 50:56. Hierin zaten een paar mooie kilometers van 4:51, 4:41, 4:40 en 4:25. Met de snelheid zit het dus wel goed.

Woensdag had ik gepland voor een lange duurloop. Het vrouwtje had een middagdienst dus alle tijd. Het was lekker weer met een aangenaam zonnetje. Even voor 13.00 uur ging ik op pad. Waterzak gevuld, gelletjes mee en gaan. En zo liep ik vanuit de Purmer via Kwadijk de polder in. De kilometers verliepen  goed tussen de 5:35-5:45  en voor ik het wist liep ik via Beets en Schardam langs het IJsselmeer. Helaas verdween na verloop van tijd de zon en werd het toch wat frisser. Nadat Middelie werd gepasseerd en de Purmer in zicht kwam werd de snelheid wat verhoogd om toch binnen de 3:00 te blijven. Uiteindelijk werden het 32 kilometers in 2:59:39.  De laatste vijf kilometer gingen in 5:30-5:20-5:14-5:03 en 5:05. Een aardige versnelling op het laatste stuk. Dit bracht mijn maandtotaal op 270 kilometers. Evenveel als de maand ervoor. Mijn jaartotaal kwam hiermee op 2970 kilometer.

Donderdag na de vroege dienst, gelijk na thuiskomst de loopschoenen nog even aangetrokken voor een kort loopje. Het werden uiteindelijk 6 kilometer in 36:04.
Vandaag ging ook de inschrijving voor de Slachtemarathon open. Een marathon die eens in de 4 jaar wordt georganiseerd. Ik had er mooie verhalen over gehoord. Dus ondanks de vroege start (06:30) toch maar ingeschreven. Gedurende de dag bleek dat meer webloggers en twitteraars zitten hadden ingeschreven. Gaat dus een mooie dag worden in Juni 2012. Het enigste nadeel is wel dat deze marathon een week voor de Veluwezoomtrail is. Kijken hoe we dat gaan aanpakken.  Misschien de marathon als duurloop en de week erop de Veluwezoomtrail? Of kiezen voor de andere optie, de korte versie van de Veluwezoomtrail. We zullen wel zien tegen die tijd.

Zaterdagochtend was er nog even tijd voor mijn avonddienst om een stukje te lopen. Ook tijdens deze duurloop ging het weer lekker met een paar snelle kilometers. Uiteindelijk 14 kilometer gelopen in 1:16:33. Dit bracht mijn weektotaal toch nog op 62 kilometer.

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Duurloop, Training. Bookmark de permalink .

7 reacties op Week 48

 1. Je maakt je meters wel. De Slachtemarathon doen als lange duurloop. Te mooie omgeving en entourage om dat snel te doen!

 2. John zegt:

  Aha, de ultralopert is dus ook aan zijn snelheid aan ’t werken.
  Het aantal kilometers blijft ondertussen ook lekker oplopen. Succes kerel.

 3. RunningHans zegt:

  het gaat je allemaal goed af. lekker doorblijven gaan zou ik zeggen.

 4. Jacqueline zegt:

  Wat maak jij (met gemak) veel kilometers … goed zeg.

 5. mo zegt:

  Misschien tot ziens in Spijkenisse.

  Groet Mo

 6. Keesdeloper zegt:

  Slachtemarathon. Wordt mooi! Je bent lekker aan het lopen Gerard!

 7. Rinus zegt:

  Ik ga je zien in Friesland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s