Week 49

Maandagochtend op pad geweest voor een duurloop van iets meer dan twee uur. Het werd een duurloop met verschillende gezichten. Regen, zon, hagel en veel wind maakten deel uit van deze duurloop. Vooral het stukje van Ilpendam naar Purmer Zuid was niet best. Door de harde wind die vanaf de zijkant kwam werden de benen bijna onder mijn kont weggeblazen. Al met al toch 21 kilometer gelopen. Door de kilometers van vandaag passeerde ik ook de magische grens van 3000 kilometers in 2011.

Dinsdagmiddag na mijn nachtdienst nog even een stukje lopen. De weersomstandigheden waren de eerste 10 kilometer ideaal. Alleen toen ik bijna bij het  10 kilometer punt was,  werd het donker en begon het hard te waaien, gevolgt door een enorme hagelbui. Uiteindelijk 12 kilometer gelopen in 59:09. De eerste 10 gingen in 49:50.

Ongeveer 2 weken geleden sprak ik via Facebook met clubgenoot van AV MarathonPlus, Rene de Groot. We wonen op nog geen steenworp afstand van elkaar. Het werd dus tijd voor een loopje. De roosters werden naast elkaar gelegd en gelukkig werd er op donderdag 8 december tijd gevonden. Rond 09.30 uur vertrokken we vanuit Purmer Noord via  Middelie naar Oosthuizen. Tijdens de loopkilometers ging het uiteraard maar over een ding; “lopen”. De plannen voor het komend jaar werden doorgesproken. Na de Provinciale weg te hebben overgestoken liepen we via Warder naar Edam. Een route die Rene nog nooit had gelopen. De kilometers gingen nog steeds lekker. Wel hadden we last van een stevige wind. Uiteindelijk liepen we via Edam weer naar Purmer Noord. Na 2:23:44 uur zat onze duurloop erop. We hadden zonder dat we er erg in hadden toch even 26 kilometer gelopen.

Clubmaat Rene

Vrijdag wilde ik wederom even een snelle 12 kilometer lopen. Ik ging gelijk voortvarend van start met een 5:09. Hierna ging gelijk de snelheid omhoog. Ondanks de soms harde wind gingen de eerste 10 kilometer toch even in 49:15. Uiteindelijk werden de 12 kilometers afgelegd in 58:33.

Zondag wilde ik nog even een kilometer of 10-12 lopen. “s Morgens vlogen de tweets voorbij van lopers die in het Purmerbos gingen lopen. Toch voor mij een hoop bekende BN-ers dus. Dus via de Westerweg in de richting van het Purmerbos gelopen. Daar kwam ik al snel Frank en Ronald tegen. Na een klein stukje met ze meegelopen te hebben ging ik op eigen snelheid verder om een rondje van het parcours te volgen. De deelnemers aan de marathon moesten dit rondje 10 keer doen. Na het rondje even gestopt op de Westerweg om Richard langs te zien komen. Wat ook niet veel later gebeurde. Hierna snel naar huis om te douchen, eten en vervolgens met fototoestel naar het Purmerbos te reizen, voor support op het laatste stukje van de PurmerbosMarathon.

Frank & Ronald

Het was een mooie afsluiting van toch een lekkere trainingweek met een totaal aantal van 83 kilometers. Komende week even rustig aan en dan Zondag starten in Spijkenisse.

Foto’s welke ik gemaakt heb tijdens de PurmerbosMarathon vind u HIER

Wederom een puike Marathon van Richard

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Marathon, Training. Bookmark de permalink .

6 reacties op Week 49

 1. Was leuk je even te zien.
  Het blijft een leuke marathon en toen ik daar vanmiddag weg reed bedacht ik dat ik daar nog maar eens een keer moest gaan lopen een van mijn lange duurlopen plannen in die omgeving een aantal jaar geleden zat ik in een vakantie huisje in Volendam en toen heb ik al veel van de omgeving belopen en dat ga ik zeker weer doen

 2. Ronald zegt:

  Dank voor je support Gerard! Heel leuk dat je ook nog even meeliep. Het was, ondanks geen sub 3, toch een hele leuk dag! Ook dank voor de foto’s, ze zijn super, ik ga er een paar lenen 🙂
  Nogmaals succes in Spijkenisse!!

 3. John zegt:

  Een aardig weekje op weg naar de afsluiting van 2011. Leuk om al die gasten die vandaag de marathon bij je in de buurt liepen aan te moedigen en te fotograferen.

 4. johannesdeloper zegt:

  Gefeliciteerd met het doorbreken van de ” 3-mille barriere”. Zonder tegenslag kom ik daar ook net aan, maar dat zou zomaar pas op de 31e kunnen gebeuren. Ga je voor een PR in Spijkenisse? Ik spreek je daar vast!

 5. RunningHans zegt:

  mooie actiefoto’s zeg….. net een film…. zie je zondag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s