Spark Marathon Spijkenisse

Gisteren stond ik voor het derde keer aan de start in Spijkenisse. Ik had hier twee jaar geleden een halve en vorig jaar een hele marathon gelopen. Ik wist dus wat mij te wachten stond wat betreft het parcours.

De laatste dagen twijfelde ik even over wat voor tijd ik weg wilde gaan. Ik had met Martin afgesproken om met de groep van 3:45 mee te gaan. Gé zou zich ook bij ons aansluiten. Toch waren er twijfels. Ik wist dat het mogelijk was, maar zo kort na mijn PR van 3:46:46 gelopen tijdens de Berenloop vorige maand? Toen ik eenmaal hoorde dat de pacers voor de 3:45 groep Jan van Erve en Mo Idrisse waren, was er geen twijfel meer. Ik zou er voor gaan.  ’s Morgens vroeg las ik op twitter dat Richard de Klis zich ook nog eens bij ons zou voegen. Nou geloof me betere hazen kan een mens zich niet wensen.

En zo vertrokken we even na elf uur voor de 42.195 kilometer. Er ontstond eigenlijk gelijk al een aardige groep, met Claudia, Richard, Martin, Gé, Cock en nog een flink aantal lopers.  Rond de 2,7 kilometer werd het ineens donker en begon het te onweren. Dit ging gepaard met flinke hagelbuien en een flinke wind tegen. Ik was bij dat ik mijn Buff om mijn nek had gedaan voor de wind. Ik kon deze nu gebruiken om mijn gezicht enigszins te bedekken. De weg lang snel bezaaid met hagel en plassen. Zodat je ook nog eens moest uitkijken waar je liep. Het was vechten tegen de wind en de hagel. De kilometers vlogen voorbij en na een paar kilometer werd het gelukkig droog. Iets voorbij de 9 kilometer werd de groep al iets kleiner. De halve marathon moest hier rechtsaf terwijl de marathon rechtdoor moest. Na 13 kilometer werd het tijd voor mijn eerste sanitaire stop. Kon redelijk snel weer aansluiten bij de groep. Martin en Gé liepen inmiddels al een stukje voor de groep uit. Hun voorsprong werd eigenlijk steeds groter.

Het halve marathon punt werd gepasseerd in 1:52. Ruim op schema dus voor het beoogde doel. Wel moest ik voor de tweede keer naar de kant voor een sanitaire stop. Zal de kou wel geweest zijn. Ook nu kon ik weer vrij snel aansluiten bij de groep. Rond de 22,5 kilometer kwam zelfs het zonnetje erbij en werd het af en toe nog best warm. We liepen inmiddels met een man of 25. Rond de 29 kilometer moest Cock een tandje terug.

Rond de 35 kilometer koos ik er voor om nog een keer de blaas te legen. Het kostte nu allen wat meer moeite om bij de groep te komen. Maar met twee snelle kilometers was ik er gelukkig weer bij voor het laatste stukje. Was blij dat ik kon bijsluiten en even kon herstellen. Martin en Gé waren nergens meer te bekennen. Ik had verwacht dat die ruim voor ons binnen zouden zijn. Totdat Mo rond de 37 kilometer aangaf dat Martin voor ons liep. Langzaam kropen we naar hem toen. Even voorbij de 38 kilometer sloten we bij hem aan. Hij had het zwaar. Mo wist hem nog te motiveren om door te gaan. Het was rond het 39 kilometer punt dat ik voelde dat ik moest gaan. Ik had het idee dat ik nog wel wat secondes kon pakken. Ik passeerde eerst Martin en daarna Richard die iets voor de groep uitliepen. Ik probeerde Richard nog met me mee te krijgen voor de laatste 3 kilometer, maar hij hield voet bij stuk. Hij zou hem rustig uitlopen. Zo ging ik dus alleen de laatste kilometers in. Hier en daar passeerde ik nog een loper. Op een gegeven moment kwam zelf Gé in het vizier. Deze liep eigenlijk net iets te ver voor me om hem nog  bij te halen. Met nog 1 kilometer te gaan, wind tegen was dat bijna onmogelijk. Toen ik even achterom keek kwam toch Richard aan denderen. Deze gaf aan om mee te gaan. Met de laatste krachtinspanning probeerde ik hem bij te houden. Bij het betreden van het sportcomplex achterhaalde ik Gé alsnog. Het werd steeds moeilijker om Richard bij te houden. Er ontstond een klein gaatje. Ik keek op mijn Garmin 4:13 pfff. Niet veel later bij het opgaan van de atletiekbaan werd het gaatje groter. Ik vond het mooi zo. Ik had genoeg gegeven de laatste 3 kilometers. Nu nog de laatste meters uitlopen en een nieuwe PR was een feit. En zo liep ik na 3:43:07  over de finish. Het was gelukt na de 3:46:46van vorige maand, liep ik vandaag 3:43:07 (hand geklokt). En dat onder best zware omstandigheden. Op de site wordt de brutotijd gehanteerd van 3:43:20. De laatste 3 kilometers gingen in 4:45, 4:45 en 4:42!!. Wederom een verbetering van mijn PR. Een mooie afsluiting van een schitterend loopjaar.

Hierbij wil ik de hazen Jan van Erve ,Mo Idrisse en Richard van de Klis bedanken, zonder hun was dit niet mogelijk geweest. Wat liepen de heren een strak tempo. Betere hazen kan een mens zich niet wensen. Verder wil ik iedereen bedanken voor deze gezellige dag in Spijkenisse.

Langs deze weg wil ik iedereen feliciteren met het behaalde resultaat. Martin, je had twijfels om na Amsterdam van start te gaan in Spijkenisse. Toch deed je het en liep je 3:44:50,  een nieuw PR gefeliciteerd man. Je kreeg het vandaag niet voor niets. Geniet ervan.

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Marathon, Wedstrijd. Bookmark de permalink .

17 reacties op Spark Marathon Spijkenisse

 1. Fabiola zegt:

  Mooi verslag, Gerard. Nogmaals van harte gefeliciteerd met alweer een nieuw PR! Wat een jaar voor je!

 2. Marathonton zegt:

  Zo …. goed gelopen zeg… gefeliciteerd met je PR. Klasse zo achter die hazen. vergeet nooit dat je het toch altijd zelf moet doen.
  Was leuk je weer eens te zien

 3. Rich@rd zegt:

  Met een beetje baggerweer in de eerste kilometers was het daarna maximaal genieten. Top gelopen en gefeliciteerd met je PR. De zoveelste al dit jaar maar geniet gewoon lekker van elke PR.

 4. Claudia zegt:

  Gefeliciteerd met PR, super gelopen en we hadden idd een mooie groep zo. Geniet nog ff van een mooi loopjaar en dan op naar 2012!

 5. Rinus zegt:

  WOW, prachtig en wat een mooie PR tijd, gefeliciteerd.

 6. Gerard jij ook van harte gefeliciteerd met je prachtige tijd. Ik hoop het komende jaar nog een aantal mooie loopjes met je te mogen doen. Je complimenten aan de hazen zijn zeer terecht.
  Bedankt voor het mij overhalen deze marathon te gaan doen. Zonder jouw prikkelende aansporingen zou ik dit niet hebben gedaan. En dan had ik iets onvergetelijks gemist!

 7. jan zegt:

  Helemaal volgens het boekje, een sterk staaltje marathonlopen!
  Gefeliciteerd met je PR Gerard.

 8. Goeie groep geweest beter kun je niet bedenken!! gefeliciteerd!

 9. Jacqueline zegt:

  Je bent niet te stoppen …. alweer een PR… gefeliciteerd.

 10. Zeker een mooie afsluiting van het jaar. En volgens mij zit er voor 2012 nog steeds rek in. Dus dat wordt ook weer een maai jaar

 11. Mo zegt:

  Gefeliciteerd met je nieuwe PR. Het was niet makkelijk met dat wisselvallige weer in Spijkenisse. De wind kon er ook weer wat van. Ik ben trots op je!!

  Prettige feestdagen.
  Groet Mo

 12. RunningHans zegt:

  en er zit zeker nog meer in bij jou. daar ben ik van overtuigd. nogmaals van harte en fijne feestdagen

 13. Prettige eindejaarsfeesten en een gelukkig 2012 . En nog een massa blessurevrije loopkilometertjes . Veel PR’s en al wat jullie wensen in 2012 ! ! ! 

 14. voorthuisracing.nl zegt:

  mooi verslag broer !
  weer een PR……. wat een jaar 2011 !
  gefeliciteerd !

 15. John zegt:

  Gefeliciteerd met wederom een verbetering van je PR. Een mooi resultaat om het marathon/ultrajaar mee af te sluiten. Of…komt er nog één bij?
  Fijne feestdagen en een goede jaarwisseling voor jou en je vrouw.

 16. Knap Gerard en dikke proficiat erg mooi gedaan , ondanks de sanitaire stops 🙂 , dat je steeds terug bij geraakt is een bewijs van een top conditie ! Knap !

 17. Thierry zegt:

  Gerard, 2011 afsluiten met zo’n dikke PR, gefeliciteerd! Dat beloofd heel wat voor 2012.

  Groet, en de beste wensen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s