De eerste meters van 2012

Vorige week was geen beste week. Het begon eigenlijk al tijdens mijn laatste nachtdienst van 1e op 2e kerstdag. Was het vermoeidheid of toch een kleine griep? Of misschien wel een combinatie van beide. Er werd die week wel gelopen, maar het ging moeizaam. De kracht ontbrak gewoon.  Donderdag de 29e werd er nog gelopen met Marathonplusser Rene. Rene had door de drukte al een week niet gelopen en ik was niet 100% fit. Na 1:37:54 waren we weer terug na een loopje van 17 kilometer. Meer zat er gewoon niet in.

Hoe snel kan dat weer veranderen. Vanochtend even na 11:30 uur ging ik op pad voor het zelfde rondje van 17 kilometer. Het voelde vanaf het begin al goed. Na een vrij rustige start, besloot ik na een kilometer of 8 er even tegen aan te gaan. Even me zelf testen. Het ging super en de snelheid was goed vast te houden. Ondanks de soms harde wind. Na 1:30:54 was ik weer thuis. Het voelde goed. Zeven minuten sneller dan afgelopen donderdag.

Zondag sta ik aan de start van de 40e PWN halve marathon van Egmond. Het zal geen PR race worden maar lekker genieten en kilometers maken. Ik heb wel besloten om te starten in het wedstrijd vak. Ik hoop dat voor de drukte weer in de bus naar Alkmaar te zitten. Op 5 februari sta ik voor het 2e achtereenvolgende jaar aan de start van de Midwinter Marathon te Apeldoorn met de bedoeling om deze als duurloop te doen. Na deze loop beslis ik of ik Maart ga starten in Stein. Het zou mijn eerste 6 uursloop kunnen worden. Mooie loopjes dus om naar uit te kijken. Heb er nu al zin in.

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Duurloop, Training, Vooruitblik. Bookmark de permalink .

4 reacties op De eerste meters van 2012

 1. Leonie zegt:

  Luistert, ik zeg dit omdattik je leuk vind……maar je tempo´s in trainingen de laatste tijd zijn veel te hoog voor wat je doelen en je capaciteiten nu zijn. Ik volgde je trainingen al een tijdje. Als je meer varieert in tempo, en dus je LLD´s ruim onder de 6 minuut de km loopt en je intervallen op een hogere intensiteit doet ga je veel meer vooruitgang boeken. Zowel op de korte als de lange afstanden. Gratis tip van coach Leonie =D

 2. Thierry zegt:

  Succes in Egmond, en we moeten even afspreken in Apeldoorn, en anders in Stein 😉

 3. jan zegt:

  Hoop je in Egmond nog even te zien, ik start om 12:31 in het Le Champion vak. Meetingpoint 11:30 bij patatkraam voor sporthal of bij achteringang Sporthal zelfde plaats als vorig jaar?

 4. cremke zegt:

  Wat Leonie zegt volg ik volledig. Ik vond die 1h37 absoluut niet slecht. Mijn PR staat nog een stukje scherper dan wat we in Berenloop liepen, en ik loop mijn lange duurlopen zeker niet vlugger. En Apeldoorn is een hele mooien om rustig kilometers te malen. Let wel op de tweede ronde! Je moet die helling van bij het begin nogmaals over. En dan Stein. Moet je gewoon doen. Is een supper ervaring als beginnende ultra. En later op het jaar kan je dan misschien eens afzakken naar Aalter (Be), waar ik dit jaar de 2° 6 uur van Aalter organiseer. Ook in de M&U-cup. Alvast tot binnenkort nog eens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s