Sallandtrail

Zaterdag 10 maart was het zover, de eerste Sallandtrail. Ik had me ingeschreven voor de 25 kilometer. Startpunt was het zwembad het Ravijn in Nijverdal waar ik even na 09:00 uur arriveerde.  Binnen was het al behoorlijk druk bij de tafel voor het afhalen van het startnummer. Het duurde echter niet lang voordat het startnummer in mijn bezit was.  Het werd een weerzien met vele bekenden, o.a; Esther, Leo, Martine, Gert en Cock. Na een kop koffie werd het tijd om me om te kleden en me gereed te maken voor de start. Even voor 10:00 uur stond ik buiten om naar de start  van de 50 kilometer te kijken. Deze vond om precies 10:00 uur plaats.

Nadat de 50 kilometer groep was vertrokken was het wachten op het startsein voor de 25 kilometer groep. Deze vond om 10:05 uur plaats. Na de toeter ging de groep van start. Het buiten terrein van het zwembad af om gelijk linksaf te slaan. Met een flinke klim begonnen wij aan de 25 kilometer. De smalle paadjes, single tracks, brede zandpaadjes volgde elkaar op. Het was genieten.

De kilometers vlogen voorbij.  Gaande weg de loop haalde ik een aantal 50 kilometer lopers in waarmee ik nog even een praatje maakte. Het lopen ging echt lekker. Na ongeveer 13 kilometer kwam ik aan bij de verzorgingspost. Dat was genieten van de bovenste plank. Wat een verzorgingspost. Na twee bekertjes sportdrank, een stukje banaan en een stukje appelkruimelvlaai werd het toch tijd om verder te gaan. En zo liep ik enige tijd samen met Cock. De kilometers vlogen voorbij en voor ik het wist kwam er al weer een eind aan deze mooie trail en passeerde ik de finish. Ik had de 24,8 kilometer, volgens de Garmin, gelopen in 2:20:27. Het had zeker sneller gekund als ik de fotomomenten en de uitgebreide pitstop na 13 kilometer achterwegen had gelaten. Ik kwam echter voor het genieten en niet voor een snelle tijd en genoten heb ik zeker.

Na de finish was er  alle gelegenheid om de inwendige mens te verzorgen. Nadat ik Cock en Martine nog even voorbij had zien komen voordat zij aan hun tweede ronde begonnen werd het tijd om gebruik te maken van de voorzieningen binnen. Douchen even zwemmen en vervolgens weer douchen om vervolgens met een voldaan gevoel naar huis te rijden. Ik had een super dag gehad. De Sallandtrail was geslaagd. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Er was werkelijk niets op aan te merken. Bertus, AV Atletics en vrijwilligers  bij deze bedankt voor deze topdag. Graag tot volgend jaar.

 

Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Trail. Bookmark de permalink .

13 reacties op Sallandtrail

 1. Rinus zegt:

  Helemaal top en jammer dat ik te werk moest!.
  Op naar de volgende mooie loop/

 2. coqqualm zegt:

  “Heu Gerard wat loop je hard man Top hoor Proficiat, kzie je in Utrecht weer tenminste eerst de JKM

 3. Moet een mooi loopje geweest zijn!

 4. jan zegt:

  weer één voor mijn verlanglijstje, mooi verslag!

 5. Martin zegt:

  Mooie afstand, en je hebt er van genoten. Dat doe je goed. Tijden zeggen niet alles. Althans, niet bij elke loop. Zoals je het hier deed maakte je er een mooie dag van!

 6. Mo zegt:

  Mooie afstand en een mooie omgeving aldaar in.

  Groet Mo

 7. Yvonne zegt:

  Goed verzorgde loop, lekker met vlaai tijdens de stop 🙂 Doe je goed tussendoor lekker eten!! Wie weet kan ik ook een keertje meedoen !! Goed gelopen ga zo door !
  Groetjes Yvonne

 8. ruud zegt:

  Mooie trail, en je hebt het er weer prima vanaf gebracht en genoten.
  Hopelijk volgend jaar niet op dezelfde dag als de Galgenbergmarathon

 9. John zegt:

  Een mooie om aan je gelopen lijstje toe te voegen.

 10. Claudia zegt:

  Weer zo’n leuk verslag, iedereen is wel heel enthousiast over deze bijzondere trail. Lekker lopen en genieten lees ik.

 11. Jacqueline zegt:

  Prachtig en idd een loop om van te genieten.

 12. Rob zegt:

  Wow, mooie loopt lijkt me dat. Eigenlijk is dat toch het allermooist, lopen om te genieten en je niet druk maken om tijden. Dat is je hier prima gelukt zo te lezen.

 13. Thierry zegt:

  Dit klinkt als een grote aanrader. Je hebt goede reclame gemaakt.
  Als ie er volgend jaar weer is, dan ben ik er ook.
  En dan gaan we toch voor de 50? 🙂

  Op naar de volgende uitdaging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s