Bollenstreekloop

Begin April plaatste Marcel, beter bekend als “RunningMarcel” een nieuwe blog op zijn weblog met een aankondiging van een twitterrun of zo als hij het noemde de “Bollenstreekloop”. Deze zou gehouden worden in Groote Keeten. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik niet  wist waar dat was. Maar na een blik op Google Maps was Groote Keeten snel gevonden. Marcel staat hier met zijn gezin op de camping. Ik had na het lezen van deze aankondiging wel zin om daaraan mee te doen. Echter er waren nog wat omstandigheden die mij tegen hielden. Gelukkig kwam in de week voorafgaande aan deze twitterrun het goede bericht, ik kon meedoen.

Enige dagen ervoor kwam via twitter  het verzoek van Ruben of hij mocht meerijden. Geen probleem. Dus zo stond ik rond 08:40 uur bij Ruben voor de deur om vervolgens naar Groote Keeten te rijden. Waar we even voor 09:30 aankwamen. Toevallig gelijk met de Wolfjes. Dat beloofde weer wat voor vandaag.

De caravan van Marcel was snel gevonden. Na de kennismaking met diverse lopers en de koffie werd het tijd om te vertrekken. Eerst even wandelend de camping af om vervolgens na de groepsfoto op pad te gaan. Er stond een behoorlijke wind. De eerste 8,5 kilometer zouden we als een grote groep lopen. Daarna zou de 8,5 kilometer afbuigen richting de camping om de ronde vol te maken en ongeveer 14 kilometer te lopen. De andere groep zou rechtsaf slaan om de 20 kilometer vol te maken.

En zo liepen we kilometer na kilometer tussen de bollenvelden door. Soms met de harde wind op kop, dan weer van opzij of lekker in de rug. Onderweg lekker dollen en kletsen. Na enige kilometers zelf de duin over voor een stukje over het strand, lekker. De eerste trainingskilometers op het strand zitten er weer op. Rond de 8,7 kilometer kwamen we er achter de 20 kilometergroep een afslag had gemist. Na afscheid te hebben genomen van de groep welke de 14 kilometer ging lopen, keerde we om om vervolgens met zijn zevenen  naar de juiste route te lopen. Het tempo ging iets omhoog en de kilometers vlogen voorbij. Lekker ouwehoeren en dollen. Onderweg nog even ruzie maken met een fietser die duidelijk zijn dag niet had.

De camping kwam al snel in zicht en voor we het wisten stonden we al weer voor de caravan van Marcel en Bianca. De Garmin gaf 21,6 kilometer aan. Iets meer dan de aangegeven 20 kilometer en dat in iets meer dan 2 uur.

In de voortent werden we rijkelijk voorzien van een broodje, drinken en de door Silvia gemaakte taart. Het was lekker na genieten van een heerlijke loop. Natuurlijk werd er nog even na gepraat. Na nog een verrassing in ontvangst genomen te hebben van de camping eigenaar gingen we tevreden naar huis. Wat een topdag. Wat is het toch een mooi medium dat twitter.

Marcel en Bianca bedankt voor de gastvrije ontvangst het was super. Ik heb er van genoten. Silvia bedankt voor de lekkere taart en lopers bedankt voor deze dag.

Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Training en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Bollenstreekloop

 1. Mooi dit soort loopjes, zal proberen toch wat vaker ook mee te doen.

 2. sleipnir45 zegt:

  Gerard, een mooi verslag, was mij ook een genoegen om met je te lopen, volgende week zien we elkaar weer.
  Groet, Ton

 3. Inderdaad, wat een mooi medium dat twitter. Zonder dat hadden we niet deze leuke spontane loopjes, inclusief het gedol en de gekkigheid onderweg. Leuk weer met je te hebben gelopen!

 4. ruud zegt:

  Altijd leuk dit soort samenloopjes

 5. ik zag al leuke reacties op twitter! Jammer dat ik er niet bij kon zijn, dit zijn wel de pareltjes !

 6. langzaamaan zegt:

  Jammer dat ik er niet bij kon zijn, zelfs 14km is nog iets te ver, het was vast erg gezellig met elkaar 🙂 Volgende keer ben ik er ook bij !! (hoop ik)

 7. RunningHans zegt:

  en dat kan gewoon allemaal bij dit soort loopjes… ff teruglopen.. leuk

 8. Reynier zegt:

  Heb hem helaas gemist.. Zonde! 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s