Slachtemarathon

Gisteren stond de Slachtemarathon op het programma. Ik had me enige tijd geleden al voor ingeschreven. Het is een marathon die eens per  vier jaar wordt georganiseerd dus ik wilde erbij zijn. Enigste nadeel was wel dat het een week voor de Veluwezoomtrail is. Dus het zou zo en zo een rustige marathon moeten worden. Al snel werd er een afspraak gemaakt met de Wolfjes. Ik zou overnachten in Hotel Wolf***** en dat met Pascal de marathon lopen met als doelstelling, binnen de 4 uur. Beslist niet harder.

En zo vertrok ik vrijdagmiddag na een broodje naar het verre Tuk. Het weer was niet best en beloofde weinig goeds voor vanmiddag. Er stond nog een kort rondje op het programma met de Wolfjes. Ik had er wel voor gekozen om twee paar loopschoenen mee te nemen. Mochten ze vanmiddag nat worden had ik in ieder geval voor Zaterdag nog een paar droge schoen.

Even na drie uur arriveerde ik in Hotel Wolf. Het had weinig gescheeld of ik had Tuk niet eens gehaald. Bij de laatste rotonde werd ik bijna van de weg geblazen door Cis die als een tornado voorbij kwam. Gelukkig ging alles goed. Na de koffie was Cis ook weer thuis en konden we ons omkleden voor een duoloopje.  Pascal had niet zo veel zin en ging nog even wat werk verzetten.

Duoloopje met Cis

En zo vertrokken Cis en ik voor ons duoloopje. Nooit verwacht dat het er eens van zou komen. En zo kreeg ik een mooie rondleiding door de omgeving van Tuk. Op een boemel tempo zoals ze dat noemt liepen we ons rondje om na 8,3 droge kilometers weer bij haar huis aan te komen. We waren nog niet terug of het kwam weer met bakken de hemel uit.

’s Avonds lekker gegeten en geklets. Na een stukje voetbal werd het tijd om te gaan slapen. De wekker zou om 4:00 uur afgaan. En ja hoor even voor 4:00 uur stond Cis aan mijn bed met het beloofde ontbijt. Een echt ***** hotel dus.

Cor-Ruben-Pascal

Na de nodige ochtend rituelen werd het tijd om af te reizen naar Raerd. Bij Raerd aangekomen belande we in de file voor het parkeer terrein. De klok tikte door dus snel de auto uit, loopschoenen aan  en richting de start op zoek naar Ruben en Cor. Cor zou zich bij ons aansluiten zodat Ruben vandaag de vrije hand had.

Er daar stonden we dan in het startvak. Wachtend op de start. Helaas werd deze voor een paar minuten uitgesteld. Er stond nog een bus met lopers in de genoemde file. Het was ruim na 06:30 voor we eindelijk van start mochten. Mijn horloge gaf zelfs 06:39 aan.

En zo gingen we op pad voor een marathon binnen de 4:00. Door Raerd, plassen ontwijkend liepen we onze kilometers. Af en toe een beetje regen en toch ook behoorlijk wat wind. De eerste kilometers gingen zoals gewoonlijk iets te hard. Na ongeveer 5,5 kilometer was ik blij dat ik mijn oude schoenen had aangetrokken. We werden een pad opgestuurd waar het nodige aan blubber was te vinden. Het werd opletten geblazen gedurende anderhalve kilometer. Het tempo liep wel iets terug. Geen risico nemen. Onze doelstelling was uitlopen.

De kilometers vlogen voorbij in het gewenste tempo. We zaten goed op schema. Onderweg nog voorbij gelopen door Tiny, Claudia en Richard. Deze hadden een lekker tempotje erin. Niet veel later kwam Ruud nog even bij ons lopen. Deze moest nog even op gang komen.  Even na de 13 kilometer voelde ik het toch wel aankomen. Ik moest een dixie op gaan zoeken. Enigste nadeel was dat dit  nog wel twee kilometer kon gaan duren dus even volhouden. Eerst na ruim 14 kilometer nog even op de foto. Daar stond Thierry zoals beloofd langs de kant van de weg om foto’s te maken.

Even na de 14,5 kilometer zag ik ze gelukkig staan. De dixies. Midden in een weiland. Goed voor 200 extra meters. Dus snel even de dixie opgezocht, Zat best lekker trouwens. Uit de wind en droog. Na de grote boodschap werd het tijd om aan een inhaalrace te beginnen. Mijn medelopers hadden toch al een flinke voorsprong opgebouwd. En zo begon ik aan een aantal kilometers van rond de 5:05-5:10. Nog even een praatje gemaakt met Ingrid die ik passeerde om gelijk weer door te lopen. Onderweg nog even Martin gespot. Geen tijd voor een stop. Moest achter mijn maatjes aan.

Het duurde toch nog een aantal kilometers voordat ik het gaatje eindelijk had dicht gelopen. De tweede blubber strook was er nog slechter aan toe dan de eerste. Het was goed opletten waar je je voeten neer zette. Af en toe wegglijdend vervolgde we onze weg. Nadat we de tweede strook net hadden verlaten kregen we als toetje nog even een stevige bui over ons heen. Zeiknat vervolgde we onze weg. Nog steeds op schema.

Foto: Ans de Boer

Even voor de 30 kilometer merkte ik dat het iets minder ging met Cor. Even ingehouden zodat hij weer bij was. Al snel was daar weer een verzorgingspost. Na het nodige te hebben bijgetankt gingen we weer verder. Niet veel later moest Cor een gaatje laten vallen en besloten Pascal en ik verder te lopen.  De kilometers vlogen voorbij in het gewenste tempo. Na twee grasstroken en nog een flinke brug, waar je alleen wandelend tegen op kon, vervolgde we onze weg. Niet veel later haalde we de pacers van 4 uur in. We zaten nog steeds op schema. Het finish terrein kwam al in zicht. De laatste meters werden afgelegd in de wetenschap dat ook deze weer in de knip zat. De Slachtemarathon zat erop. De doelstelling van binnen de 4 uur was gehaald met een tijd van 3:58:11.

Na de finish was het even zoeken waar we onze shirt en herinnering konden ophalen. Maar na wat hulp van Ruben was deze plaats snel gevonden. Jammer dat het terrein door regen er zo slecht bij lag.  Na afscheid te hebben genomen van Ruben en zijn ouders zijn we weer vertrokken naar Tuk. Daar lekker gedoucht, broodje gegeten om vervolgens naar huis te vertrekken. Helaas moest er nog een achterband  worden vervangen voordat ik naar huis kon.

Het bliksem bezoek van 24 uur aan Tuk zat erop. In 24 uur tijd een duoloop en een Marathon. Het was super om te doen. Cis, Pascal en kinderen bedankt voor deze topdag. Het was super.

De Slachtemarathon was echt super om te lopen. Jammer dat het weer sommige stukken tot een modderpoel had verandert. Het gaf wel iets extra’s aan deze marathon. Voor de supporters was het wat minder dan voor de lopers. Ik was blij dat ik mijn oude schoenen aanhad. Ze liggen inmiddels in de kliko.

Tiny bij deze nog gefeliciteerd met je 1e plaats. Ook door andere lopers zijn er mooie tijden neergezet. Gefeliciteerd met jullie prestatie. Supporters bedankt voor jullie support onderweg.

Mijn 10e marathon was een feit. Nu kijken hoe ik komende week herstel. Gaat het mij lukken om volgende week mijn  4e Ultra te lopen of word het de 27 kilometer. We zullen het zien.

Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Marathon, Wedstrijd. Bookmark de permalink .

18 reacties op Slachtemarathon

 1. Dank je voor je felicitatie. Mooi plaatje dat je onderweg maakte.

 2. Leuk je te hebben gezien tijdens deze bijzondere marathon. Je had er nog een hele klus aan je maatjes in te lopen, maar dat kan jij uiteraard wel!

 3. Cis zegt:

  Hey Topper..!!
  Wat een geweldig verslag, onze duoloop heeft me een stuk meer zelf vertrouwen gegeven, thnx.!
  Het was een mooi feestje, super gezellig, onwijs gelachen, jullie hebben super gelopen, kortom een perfecte 24 uur, die zeker voor herhaling vatbaar is.!
  Liefs Cis Xx

 4. Jammer dat ik je hebt gemist in de Friese blubber… Ik liep met john en christel niet eens zo ver achter je… veel succes volgende week met de veluwezoomtrail!

 5. Jacqueline zegt:

  Alweer je 10e marathon… gefeliciteerd.

 6. John zegt:

  Een mooie om als 10e marathon te lopen en dan ook nog in een sterrenhotel in de watten gelegd worden. Jij hebt een goed weekend achter de rug.
  Op naar het volgende, voor de volle afstand!

 7. coqqualm zegt:

  Zelfs op je oude schoenen gewoon netjes onder de 4uur duiken op je 10e Marathon Proficiat. der was veel te kijken onderweg en 4:30 was het plan en dat is nipt gelukt, Zondag ben ik wel in de buurt maar ga heel iets ander doen n Surviavalrun weer even wat anders. Succes ga je vast wel weer zien

 8. Yvonne zegt:

  Gefeliciteerd met je jubileummarathon! Het was zo te lezen een mooie maar modderige marathon 🙂 en ik heb er alle vertrouwen in dat je op de Veluwe ook lekker zult lopen !!

 9. Mooie bijdrage weer Gerard, jammer dat ik jullie net gemist heb terwijl jullie zo dichtbij zaten, het was inderdaad een mooie loop, heb er ook van genoten en leuk dat Martin van Noort en Niels onderweg stonden te supporteren, erg leuk en waardeer dat ten zeerste. Zondag de Veluwe, lijkt me leuk om met z’n tweeën te lopen en kijken hoe ver we komen.
  Gr Ton en ik ga je zien

 10. RunningHans zegt:

  mooi hoor Gerard…. gewoon binnen de 4 uur zeggen en ook nog doen… en dat op een redelijk zwaar parcours…. om 6.30 uur starten… en ik weet zeker dat jij de hele Velezoom gaat rennen. succes

 11. Claudia zegt:

  Netjes gelopen en leuk je onderweg ff gezien te hebben. Was een hele mooie 10de marathon!! Succes volgende week.

 12. Toch dapper deze toch pittige marathon een week voor de Veluwezoomtrail. Maar verstandig rustig gelopen. Alvast succes voor komende zondag.

 13. Ruud zegt:

  Gefeliciteerd Gerard, marathon nr. 10!
  Het was een fraaie!
  Leuk om even met jullie mee te lopen, jammer dat je even de dixie in moest, je was m’n ho-houwer….., die je zelf overigens prima gehanteerd hebt voor volgende week;
  Succes alvast op de Veluwe!

 14. Rich@rd zegt:

  Was een kort weerzien zien Gerard, in een langzame flits kwamen we voorbij. Maar komt goed, de volgende keer kletsen we langer!! Succes op de Veluwe

 15. Rinus zegt:

  Helemaal goed en het was vroeg, mmaar wel een pracht van een marathon.
  Sucses tijdens de veluwezoom.

 16. Mo zegt:

  Ik heb je niet gezien maar als ik je tijd lees zaten we vlak achter elkaar!
  Tot ziens dan maar,
  Groet Mo

 17. Goed gedaan, mooi verslag! ben benieuwd hoe het op de Veluwe is gegaan. Ook al met ontzettend veel regen en blubber denk ik!

 18. Thierry zegt:

  Mooi verslag. En was achteraf gezien een goede voorbereiding voor de vzt.

  Gr

  Thierry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s