1e Scott Offroad Run

Ik had enige tijd geleden deze loop voorbij zien komen. Ik had er verder geen aandacht aan besteed. Deze loop zou immers een week na de 50 van Winschoten worden gehouden. Bovendien was het kleine 240 kilometer rijden naar Roosdaal.

Op een zondagavond in augustus besloot ik om mee te doen met een prijsvraag van MudSweatTrails. Met een belabberde internet verbinding, ik zat nog van mijn vakantie te genieten op de camping, werden de antwoorden opgezocht. Tot mijn verbazing kreeg ik twee dagen later een email,  ik was  één van de drie winnaars geworden van een gratis startbewijs voor de 1e Scott Offroad Run.

Na een voor mij goede verloop van de 50 in Winschoten besloot ik om het een paar dagen rustig aan te doen om vervolgens toch af te reizen naar Roosdaal, het Pajottenland voor de 24 kilometer. Op internet probeerde ik nog enige informatie in te winnen over deze wedstrijd. Ik was na de Trail des Fantomes toch wat voorzichtiger geworden. Gelukkig las ik her en der dat het geen al te zwaar parcours zou zijn. Het moest dus goed te doen zijn.

Samen met het vrouwtje vertrok ik zondagochtend rond 08:45 voor de bijna 240 kilometer naar Roosdaal. Na twee stop arriveerde we even na 11:30 uur in Roosdaal. Het zag er nog stil uit. Er stond pas één vlag. Even na onze aankomst begon men met het opbouwen van de  startboog en kwam er leven in de brouwerij.

Na het startnummer te hebben opgehaald werd het tijd om me om te kleden. Bij de plaatselijke voetbalclub was kleed- en douche gelegenheid beschikbaar. Op het laatst toch maar besloten om een bidon drinken mee te nemen voor onderweg. De zon scheen behoorlijk en het voelde al warm aan.

Even voor 12:45 uur werden we verzocht om plaats te nemen aan de start. Nog net even de tijd om kennis te maken met Patrick een loper die ik via Facebook heb leren kennen.

Om 12:45 mocht de groep van 102 lopers op pad. Na een paar honderd meter, mochten we linksaf. Daar kregen we gelijk een behoorlijk klim voor de kiezen. Weliswaar liepen we nog steeds verhard en moesten we nog een stukje doorlopen voor we OffRoad mochten. Tussen twee huizen door liepen we naar beneden over een smal pad, met wat stenen. Opletten dus waar je liep. Even daarna een klein stukje blubber. Een loper dacht daar iets te makkelijk over en voor hij het wist lag hij op de grond. Opletten dus. Ik wilde wel heel blijven met de Kustmarathon voor de deur.  Zo gingen de kilometers voorbij. De ene keer over weilanden of langs de maisvelden en de andere keer weer verhard. Hier kon het tempo lekker omhoog. De eerste 10 kilometer gingen in 56 minuten.

Rond de 10,3 kilometer liepen we het Neigembos in. Dit zou het begin zijn van de mooiste kilometers. Eindelijk kreeg ik een beetje het trailgevoel.  Na een paar honderd meter een trap.  Via de trap gingen we toch een flink stuk om laag om weer het bos uit te lopen.

Rechtsaf via smalle paadjes om even daarna weer het Neigembos in te lopen. Hier moesten we al snel weer omhoog met een andere trap. Op het laatst moest ik even een stukje wandelen.

Na ongeveer 13, 5 kilometer verlieten we het Neigembos. Via  weilanden en de verharde wegen kwamen we na ongeveer 16,5 kilometer bij de drankpost. Na het aanvullen van het nodige vocht, snel weer verder. Via een smal pad liepen we het Berchembos in. Een mooi stukje bos, via smalle paadjes, heuveltje op en af liepen we verder. Daarna het bos weer uit om na een stukje verhard weer het  Berchembos in te lopen. Hier werden we luid aangemoedigd door de jeugd. Daarna links af om vervolgens door de weilanden en de verharde paadjes richting de finish te lopen, deze kwam eerder dan verwacht. Na 22,5 kilometer was het voorbij en passeerde ik de finish in 2:07:02.

Na een warme douche bij de plaatselijke FC Nerds werd het tijd om naar huis te rijden. Waar we uiteindelijk rond 18:45 uur, na twee tussen stops arriveerde. Het was een lange dag geweest.

De plaatselijke voetbalclub

Terug kijkend op deze dag:

Het was een mooie loop met hele mooie stukken erin. Naar mijn beleving zaten er wat teveel “verharde”stukken in het parcours. Ik had liever meer OffRoad gehad. Maar dat is persoonlijk. Ik heb na afloop een paar lopers gesproken die het wel mooi vonden zo. Er waren van de 102 lopers toch 6 uitvallers. Ik ben zeer tevreden met mijn gelopen tijd en ben uiteindelijk als 59e gefinisht. Voor de statistieken, mijn Garmin gaf 420 hoogte- en 413 daalmeters aan.

Bij de finish kregen wij een waardebon die we konden inleveren bij de promotie tent van Scott. Deze bon kon je omruilen voor een cap, zonneklep, sokken, bidon, portemonnee of een katoenen t-shirts. Voor een loopshirt moest je €10 bij betalen. Op zich een leuk idee. Helaas waren de meeste producten al op of niet meer in de juiste maat verkrijgbaar. De kortere afstanden waren al gefinisht en hadden hun keuze al gemaakt.

Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Trail, Wedstrijd. Bookmark de permalink .

7 reacties op 1e Scott Offroad Run

 1. keesdeloper zegt:

  Mooi toch? Pak je weer mooi even mee. Goed op naar Zeeland Gerard.

 2. erictimmer zegt:

  Mooie ervaring! De lange reis toch wel waard denk ik als ik het zo lees!

 3. langzaamaan zegt:

  Wel een heel eind rijden voor een stukkie lopen 😦 en jammer dat alle “prijzen” al weg waren… toch weer lekker wat kilometers in de benen 🙂

 4. EstherEsther zegt:

  Leuk rondje zo te lezen. Weer een stukje verder in je trainingen naar Zeeland!

 5. ruud zegt:

  Leuk loopje zo en en een week na de 50k in winschoten toch prima gelopen.
  Wel een heel eind weg, zo voor 24kms te lopen, maar ach saampies met de vrouw toch ook gezellig.
  zie je in zeeland

 6. Jacqueline zegt:

  Mooie tijd op een pittig parcours. Ik zie je over 2 weken in Zeeland.

 7. John zegt:

  Netjes zo kort na je pr op de 50.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s