Kustmarathon

De Kustmarathon wilde ik graag een keertje lopen.  Helaas valt deze altijd in een weekend dat ik moet werken. Vrij krijgen is vaak lastig. Nu had ik in December al vrij geregeld en op 1 Januari gelijk ingeschreven.

Op vrijdag al afgereisd naar Renesse waar de familie Wolf een huisje had gehuurd. Samen met Pino en de winnaars van vorig jaar Ilonka en Rik zouden we daar verblijven. Na de heerlijke pasta maaltijd met een hele lange gezellige nazit werd het tegen 24:00 uur toch tijd om te gaan slapen.

’s Morgens was het nat en grijs buiten. Na het ontbijt nog alle tijd om rustig mijn spullen in orde te maken. Het zal rond 11:00 uur zijn geweest dat we naar de start vertrokken. Daar was het een weerzien met veel bekenden.

Om 12:00 uur was het zo ver. De start. We hadden een lekker groepje geformeerd; Kees, John, Ruud, Pascal en ik. Later kwam Richard het groepje nog versterken. De eerste kilometers door Burgh Haamstede, daarna door het bos. We liepen lekker op het shema van net onder de 2 uur op de halve. De kilometers gingen lekker en dat was het verleidelijke. Met regelmaat moest ik even aan de handrem trekken. Ik wist uit de trainingsloop van vorig jaar dat het zware stuk, lees het gehele stuk na 20 kilometer, nog moest komen. Het zal even na 19 kilometer geweest zijn dat we bij Vrouwenpolder het strand opliepen. Hier zou de Kustmarathon pas echt beginnen. Nog snel even een bidon aangenomen van Ceylan om vervolgens de strijd aan te gaan met het strand en de wind. We liepen nog steeds in een lekker groepje. De kilometers gingen redelijk. Het halve marathonpunt werd gepasseerd in 1:58:29.

Na het verlaten van het strand even iets gas terug genomen. Even op adem komen en even wat eten en drinken bij de verzorgingspost. Daar was ook het punt waar ik Kees en John voor het laatst zag. Langzaam liepen ze van me weg. Pascal pakte ik even later weer op. Even na kilometer 28 ging het mis. Pascal ging wandelen en gebaarde mij om door te lopen. Ik maakte van deze gelegenheid even gebruik om een sanitaire stop te doen. Ik hoopte dat ik daarna Pascal weer mee kon krijgen. Het zat er echter niet in. Hierop liep ik langzaam verder. Omkijkend zag ik dat Pascal weer ging lopen. Rond de 31 kilometer stond Cis met de kinderen. Hier wachtte ik met hun op de komst van Pascal. Deze kwam even later met Joeri aanlopen.

Helaas was het daarna over. Pascal gaf aan dat hij misselijk was en dat het niet meer ging.
Joeri, Chris en ik hebben het geprobeerd om hem weer mee te krijgen echter zonder resultaat. Het was over na 31 kilometer.

Het was moeilijk om zonder mijn maatje verder gaan. Even nog op de gevoelige plaat gezet door Chris en daarna verder. De kilometers gingen voorbij. Haalde zelfs lopers in. De trappen op waren zwaar maar wandelend goed te doen. Mooi even de tijd om te herstellen. De finish kwam steeds dichterbij. Het laatste stukje strand, trap op en dan het laatste stukje door de winkelstraat naar de finish. Het zat erop na 4:03:28. Mijn eerste Kustmarathon was een feit. Wat heb ik genoten van deze mooie marathon zeg.

Foto: Chris van Beem

Mijn dank gaat uit naar het supportersteam, Cis, Nikki en Ceylan die onderweg voor de nodige steun zorgde. Maar ook alle lopers en supporters onderweg. Het was echt een topdag.

Pascal, Cis, Nikki, Ceylan, Pino, Rik en Ilonka bedankt voor een paar topdagen.

Foto’s: Chris van Beem Trail-running.nl en Cis Wolf.

Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Marathon, Wedstrijd. Bookmark de permalink .

17 reacties op Kustmarathon

 1. RunningVis zegt:

  Wat herkenbaar 🙂 Wat een venijn had deze marathon in die hele lange staart na de 19 km idd. Jammer dat ik je niet gezien heb, maar dat komt wel weer bij een volgend loopje. Geniet lekker na Gerard! Groetjes, Marek

 2. John zegt:

  Hoppa! Weer een marathon, en wat voor 1, aan je rijtje toegevoegd. Nette tijd op dit parcours.

 3. Een uitdaging om hem ook te gaan, gefeliciteerd dat je hem in de pocket hebt!

 4. Goede tijd op dit mooie maar ook zware parcours. Wellicht dat ik hem ook nog een keer ga lopen.

 5. Snap je nu waarom ik er ieder jaar wil lopen. En ik hoef er geen vrij voor te regelen;-) Keurige prestatie neer gezet! Gefeliciteerd.

 6. Mooi verslag Gerard. Altijd waardeloos als je je maatje achter moet laten, maar goed van je om door te gaan. Van wat ik heb meegekregen was het een super weekend. Geniet ervan.

 7. Mooie prestatie Gerard. Het klinkt als een zware maar zeer mooie marathon die je een voldaan gevoel moet hebben gegeven. Van harte gefeliciteerd met het op deze manier kunnen uitlopen ervan!

 8. Pascal zegt:

  Hey maatje, je hebt top gelopen! Maar nog belangrijker is dat we een superweekend hadden met mensen die er echt toe doen! Je hebt een speciaal plekkie bij mij en ons Gerard, er komen nog mooie en gezellige jaren aan. TOPPER!!

 9. Cis zegt:

  Topper, je hebt super gelopen.! Klasse.! Jammer dat mijn mannetje en jouw maatje het moest opgeven, maar jouw reactie daarop getuigd van een lieve vriend.! Wees trots op je prestatie. We hebben met zijn allen een enorm mooi weekend beleefd, vol met humor, het was een feestje.! Dank voor een toevoeging van een mooi, bijzonder moment van belevenissen in ons leven.! Een knuf van de kids.! Liefs Cis X

 10. keesdeloper zegt:

  Mooimooimooi!!! Begint gelijk weer te kriebelen. Zal ik dan toch maar weer? In 2013? Ja? Heb daar nog wat recht te zetten. Jammer dat jullie hem samen niet uit konden lopen. Mooi verslag Gerard.

 11. Rob zegt:

  Lekker zeg, zo’n stuk over het strand. Ik heb daar al moeite mee als ik nog fris ben en jullie doen dat na een halve marathon. Lijkt me me wel een hele mooi marathon dit. Net even anders.

 12. Yvonne zegt:

  Lekker stukje gelopen weer 🙂 Zo te lezen een mooie maar vooral ook zware marathon, jammer voor Pascal dat hij moest uitstappen.

 13. ruud zegt:

  Je hebt een prima marathon gelopen Gerard; je ging lekker toen je mij voorbij kwam!
  En daarnaast natuurlijk ook een prima weekendje gehad

 14. Jacqueline zegt:

  Wat is ie prachtig hè en wat een mooie tijd incl. stops heb je gelopen. Jammer dat ik je voor start niet heb gezien maar gelukkig had je het niet koud zonder St. Jayden shirt 😉

 15. Goed dat je vrij geregeld had! Hoog Catharijne kan best een dagje zonder je!
  Bedankt voor je hulp het eerste stuk en de remmende woorden naar Kees. (Terwijl ik ging versnellen.) Ben je een poosje kwijt geweest op het parcours, maar je hebt gewoon een klein stukje achter me gelopen. Mooie tijd hoor!

 16. RunningHans zegt:

  Het is een bijzondere marathon, dat heb je kunnen ervaren. Mooie tijd. Is mij nog niet gelukt.

 17. Het was een gezellig klupje om mee te lopen. Mis in je verhaal wel de 2 dames waar je de hele tijd achter liep. ; )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s