Tiedkwietloop

Enige tijd gelden werd ik gevraagd of ik mee deed met de Tiedkwietloop. In eerste instantie zei ik nee. Ik moest immers werken. Maar nadat ik er even over had nagedacht leek het mij toch wel wat. Ik hoefde maar een nachtdienst vrij te nemen en zou door deze loop gewoon in het nacht ritme blijven. Het scheelde mij wel een nachtdienst van 9 uur. De klok zou immers een uurtje terug gaan deze nacht.

En zo kwam ik zaterdagochtend uit mijn 2e nachtdienst. Het gewone tafereel. Thuis komen, slapen, vroeg waker, eten en nog even slapen. Daarna rustig aan de koffie, hond uitlaten en dan de nacht in. Alleen ging ik niet naar Utrecht maar naar Tuk voor mijn nachtdienst.

Even na 23:30 uur arriveerde ik in het altijd gezellige Tuk. De huiskamer was al goed gevuld met Wolfjes, Marco, Jolanda, Patrick en Pino. Niet veel later kwam Kees onze nachtploeg versterken. Na een gezellig samen zijn onder het genot van een hapje en drankje werd het tijd om ons om te kleden. Ik zal jullie de details besparen. Maar de tranen stonden in mijn ogen van het lachen.

De rit naar café de Rechter in Steenwijk was kort maar gezellig. In het café was het behoorlijk druk met stappers en ongeveer 300 lopers. Buiten was het koud. Niet zo raar dus dat iedereen liever in het café bleef wachten. Na het startnummer te hebben opgehaald werden de tassen boven gedeponeerd en de laatste puntjes op de i gezet.

Om klokslag 02:00 uur gingen we op pad voor twee rondjes van 8,5 kilometer. Eerst nog door de verlichte straten van Steenwijk maar al snel verlieten we Steenwijk om via de Meppelerweg naar Onno te lopen. De verlichting was minimaal. De kilometers gingen lekker in een tempo van rond de 5:40/km. Het was wel wennen aan het lopen in het donker.  De kilometers vlogen voorbij. Lekker kletsen en meters maken. Aangemoedigd door Cis op de fiets. Na Onno, gepasseerd te hebben, werd er weer koers gezet naar Steenwijk er voor we het wisten begonnen we weer aan ons tweede rondje. Ook deze verliep lekker. We kwamen er wel achter dat wij de laatste lopers van de 17 kilometer waren. Niet zo gek met maar 28 lopers op de 17 kilometer. Het maakte niks uit. Een kilometer of drie voor de finish ging het fout. Ik liep met Pino voor op en keek even om naar mijn mede lopers, Patrick, Pascal, Marco, Jo en Kees en  fietser Cis. Dit had ik beter niet kunnen doen. Ik hoorde Pino nog zeggen pas op, maar het was te laat. Voor ik het wist lag ik languit op het trottoir. Even een moment van schade opnemen. Kleding was nog heel.  Mijn knie, heup en de  handpalmen pijnlijk maar geen open wonden. Dus opstaan en weer verder voor de laatste kilometers.

Het laatste stuk kwam het aan op de sprint. Pascal, Pino en ik lagen wat voor op de rest van onze groep. We wilde alle drie als eerste over de streep. Het tempo ging om hoog. Pascal moest al eerste lossen. Ik kon Pino nog net bijbenen. Een blik op het plein was voldoende. Het was druk was op het plein voor Café de Rechter. We zouden door het publiek, stappers en al gefinishte lopers heen moeten. Zoekend keek ik rond. Maar kon op het eerste gezicht geen opening vinden. Pino liep langzaam op mijn  uit. Niet zo raar. Hij is gewoon vele malen sneller dan mij. Ik zocht naar een opening. Ik zag dat Pino op een gegeven moment iets inhield. Hij dacht de buit binnen te hebben. Met mijn laatste krachtinspanning liep ik hem rechts voorbij. Voor hij weer kon aanzetten had ik de finish bereikt en had ik Pino Tuk.

Niet veel later kwamen de anderen over de streep. Na een gezellige nazit werd het tijd om af te reizen naar Tuk. Na een lekkere douche en nog wat gedronken te hebben werd het tijd om naar huis te rijden. Na een lange rit arriveerde ik om 06:45 uur in Purmerend. Nachtdienst 3 zat er op. Nog een te gaan.

Het was een super gezellig om deze nacht loop een keer mee te maken. Bedankt Pascal, Mariska, Patrick, Marco, Jolanda, Kees en Pino voor dit feestje. In totaal waren het 17,8 kilometers. Ik was helaas vergeten mijn horloge stil te zetten na de finish maar volgens de organisatie hadden we er 41:41 over gedaan.

Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Training, Wedstrijd. Bookmark de permalink .

8 reacties op Tiedkwietloop

 1. langzaamaan zegt:

  Ik hoop dat je niet al teveel nadelen ondervindt van je val tijdens deze bijzondere nachtdienst!

 2. keesdeloper zegt:

  Was echt een feestje Gerard. Leuk je gesproken te hebben. Zie je wel weer.

 3. runobeyrun zegt:

  nette tijd 41 op de 17 : ) heel gezellig zo te horen !!

 4. Cis zegt:

  Het was weer een mooie club mensen bij elkaar.! Een feestje was het zeker, wat hebben we weer wat afgelachen.!
  Op naar een volgend feestje..!

 5. Zo wil ik ook wel een keer een nachtdienst draaien!

 6. RunningHans zegt:

  Ziet er weer gezellig uit.

 7. Jacqueline zegt:

  Superloop zo te lezen. Balen van de val, hopelijk daardoor geen blessure opgelopen.

 8. John zegt:

  Genoeg plezier gehad zo te lezen. Ik had waarschijnlijk ook onderuit gegaan als ik er bij was. Maar dan wel van de slaap 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s