’t is voor niks

Gisteren stond ik eindelijk een keer aan de start van ’t is voor niks. Ik had er al veel over gehoord maar was niet eerder in de gelegenheid om in Geldrop van start te gaan. Door een samenloop van omstandigheden was ik gisteren vrij en kon ik voor de eerste keer deelnemen.


Ik was al vroeg op stap voor rit naar Geldrop. Er moesten bijna 160 kilometer gereden worden. Na een tussenstop voor een bak koffie was ik redelijk op tijd in Geldrop. Bij het verlaten van de snelweg, stond de  route naar de start al aangegeven. Ik was ruim op tijd dus mocht nog voor de deur parkeren.

Startnummer was snel opgehaald en de eerste bekenden kwammen langzaam binnen lopen. De bedoeling was om vandaag samen met Petra, Ruud en Hans de marathon te lopen. Uitgangspunt 5:50-6:00/km. Na de start sloot ultraloper Mo zich bij ons aan.

Om 10:00 uur gingen wij op pad samen met de 21 en 30 kilometer lopers. Na een paar kilometer werden wij naar links gestuurd en ging de rest rechtdoor. Het werd gelijk iets rustiger op het parcours. Door een mooi natuur gebied liepen wij onze kilometers. Het was werkelijk genieten van de mooie route die  kris kras door het natuurgebied liep. Onderweg lekker kletsend. De kilometers liepen lekker weg. Af en toe een zonnetje, maar ook harde wind. Na ongeveer 31 kilometer gebeurde het, een wortel over het hoofd gezien en daar lag ik. Gelukkig geen schade en al snel kon ik mijn weg vervolgen. En toen kwam de man met de hamer na ongeveer 32 kilometer, mul zand en een harde wind tegen. Er moest gewerkt worden. Het was vechten tegen de wind. Ik had het idee dat ik niet echt vooruit kwam. De kilometers gingen langzaam voorbij. Voor mij te langzaam. De zware trainingsweken en de harde wind hakte er behoorlijk in. Ik was ook blij dat op een gegeven moment de finish in zicht kwam. Na 4:10:28 uur kwamen we met vijf man over de finish. We hadden het toch maar weer geflikt. Hans, Ruud, Mo en Petra bedankt voor deze mooie dag.

Kort samengevat een hele mooie marathon die perfect was georganiseerd met een hele mooie route. Na afloop nog even wat gedronken en daarna snel naar huis.

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Marathon, Trail, Wedstrijd. Bookmark de permalink .

13 reacties op ’t is voor niks

 1. langzaamaan zegt:

  Toch weer een mooi aantal kilometers in de benen, ik hoop dat je niet teveel last overhoud van je valpartij 🙂

 2. Je loopt wel zo ontzettend veel (en sterk)! Doen er je niet veel na… maar het was gisteren inderdaad best bikkelen maar ik heb ervan genoten en jij volgens mij ook!
  Leuk je weer te zien!

 3. Tiny zegt:

  Als je er net zo van hebt genoten als ik dan kom je volgend jaar gewoon weer terug. Samen rijden met een paar man lijkt de reis een stuk minder lang;-)

 4. Esther zegt:

  Je moet er een behoorlijke reis voor over hebben, maar dan heb je wel een mooie loop. En de gezelligheid maakt het zeker de moeite waard!

 5. coqqualm zegt:

  het was ook wel heel mooi weer om te lopen, Proficiat kilometervreter

 6. John zegt:

  Nu je deze eindelijk gelopen hebt, zien we elkaar er volgend jaar zeker weer. Goed gelopen!
  Nogmaals bedankt voor de Buff.

 7. Dat heb je weer mooi gedaan! Gezien alle positieve verhalen moet hier volgend jaar wel naar toe. Wellicht dat ik je dan weer zie.

 8. Marek zegt:

  Hoort er wel bij vind ik, afzien. Des te meer je afziet, des te beter blijft het je bij. In the pocket!

 9. Ruud zegt:

  Mooie loop was het Gerard en een mooi, leuk groepje bij elkaar ook zo en genoten.
  We hebben het weer geflikt, weer een marathon in de pocket.
  Bedankt voor je aangename gezelschap en ik mag vast wel een paar foto’s van je lenen.
  Groet, Ruud

 10. Claudia zegt:

  Was ook mijn eerste keer tisvoorniks en vond m ook helemaal leuk. Je hebt weer een mooie marathon gelopen en leuk je weer eens gezien te hebben. Dankjewel voor de leuke foto.

 11. RunningHans zegt:

  Ik vond het geweldig Gerard. Met z’n allen lopen. De tijd gaat dan ook snel voorbij. Bedankt voor de gezelligheid, de buff en de foto’s

 12. Mo zegt:

  Leuk om je ontmoet te hebben. Het was een heerlijk dagje om samen te rennen en te lachen.
  Tot volgende keer Gerard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s