60 van Texel

Maandag 2e paasdag stond ik voor de 2e keer aan de start van de 60 van Texel. Was het is 2011 een warme editie, dit jaar beloofde het een frisse editie te worden. Aan de start een graadje of 2 oplopend naar ongeveer 5 graden. Natuurlijk stonden er vele bekende aan de start. Te veel om op te noemen.

startnr

De bedoeling was om samen met Pascal rond de 6″/km weg te gaan. Uiteraard zouden we op het strand het tempo laten zakken om ons niet stuk te lopen. Even voor half elf stonden we aan de start. Het was echt fris. Ik stond gewoon te rillen van de kou. Ik wilde vertrekken. Wat kan 10 minuten dan lang duren. Na een toespraak van de speaker, mochten we eindelijk weg om 10:35.

Kaartje

De eerste kilometers verliepen liepen volgens plan. We liepen lekker in een groepje tot even na 5 kilometer voor de eerste keer het strand op moesten. Eerst door mul strand, daarna zoekend over het strand naar de harde gedeeltes. De kilometertijden gingen flink om laag. Mede veroorzaakt door de tegenwind. Na iets meer dan 12 kilometer mochten we het strand af. De duinen over en dan links af het bos in. Rond de 15 kilometer, werden we nog even flink aangemoedigd door de estafette lopers en aanhang die daar stonden te wachten op het wisselpunt.

Na ongeveer 18 kilometer mochten we voor de 2e keer het strand op. Nu was goed te merken dat de wind was aangetrokken. Flinke wind tegen. Hier zo veel mogelijk gescholen in een groepje. De kilometertijden zakte wederom flink. We waren dan ook blij dat we van het strand af mochten na ongeveer 23 kilometer. Bovenaan de duinen moest Pascal even de schoenen legen. De blijdschap was van korte duur. Na de duinen moesten we linksaf. Wederom de wind vol tegen. Over zandpaadjes was het werken. De doelstelling die ik in het begin nog voor ogen had liet ik varen. We hadden al zoveel tijd en energie verloren dat dat niet meer haalbaar was. Het doel werd uitlopen en het liefst binnen de 6:44:01. De tijd die ik in 2011 liep.

Strand

Na 5 kilometer over zandpaadjes, steentjes te hebben gelopen moesten we de duinen over en weer links af richting de vuurtoren. Wederom flinke wind tegen over een glooiend fietspad. Even na de 32 kilometer nog aangemoedigd door Cis, Nikki en Ceylan. Nog geen kilometer daarna ging het mis. Pascal moest even wandelen. Hij kreeg last van zijn rug en heup. Ik dribbelde langzaam door. Gaf mij even de gelegenheid om even met Hans Jurriaans te praten. Deze was bezig aan zijn 120 kilometer. Na een gesprekje met Hans sloot Pascal weer aan en gingen we verder. Bij de verzorgingspost gaf Pascal aan dat het niet meer ging. De rug en heup gooide roet in het eten. Met nog 25 kilometer te gaan was het niet verstandig om verder te gaan.

Finish

En zo ging ik alleen verder. Af en toe de vloekend op de wind die nu weer van op zij kwam. De kilometers vorderde langzaam. Het zal rond 44 kilometer zijn geweest toen de TGV van Mo en Rinus voorbij kwam. Even kon ik aanhaken maar al snel liet ik ze gaan. Of het nu komt omdat ik een tijd al uit mijn hoofd had gezet of dat ik gewoon geen zin had om mijn vast te bijten ik weet het niet. Het ging gewoon niet. Langzaam gingen de kilometers voorbij. Ik had ook geen idee op wat voor tijd ik inmiddels liep. De laatste meters kwamen gelukkig in het zicht. Onder aanmoedigingen van het publiek kon ik nog een keer aanzetten voor een kleine eindsprint. Ik had het weer gered. Mijn tijd was zelfs beter dat in 2011. Met 6:37:05 ging de 12e editie van de 60 van Texel de boeken in.

Ook deze zit weer in de pocket. Misschien tot 2015. Aan de organisatie en de vrijwilligers zal het niet liggen. Dat was top.

Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Ultra, Wedstrijd. Bookmark de permalink .

19 reacties op 60 van Texel

 1. Wat een prestatie Gerard, diep respect.

 2. Top hoor. Petje af. Ik hoop 20-4 te debuteren op de 60km tijdens LZ. Ben zeer benieuwd.

 3. langzaamaan zegt:

  Zelfs als ik je verhaal lees wordt ik al moe 🙂 tjonge wat een afstand! En dit keer een PR hier, wie weet in 2015 nog sneller?? Ik kan het mij niet voorstellen 🙂 maarja jij bent een sportieve en fitte oude man….

 4. Een fantastische prestatie Gerard. Om het even welke tijd ik vind 60 km een pokkeneind. Gefeliciteerd!!

 5. coqqualm zegt:

  Zo zie je maar Gerard Hard werken word beloond. Proficiat

 6. Fabiola zegt:

  Het was ontzettend mooi om het deze keer live mee te maken, je 60 van Texel avontuur. Misschien tot de volgende keer, wie weet. Van harte, Gerard!

 7. Diep respect. Welke tijd je ook neerzet. Met of zonder het samen oplopen met de TGV. Je bent gewoon een kanjer!

 8. Rinus zegt:

  Prima tijd en wij gingen gewoon veelste snel op het moment dat wij langs kwamen, later kakte ook ik in en kon daarna weer herstellen..Wees trots en je bvent een prima ultra runner,.

 9. runnermartin zegt:

  Top doorgelopen. Mooie verbetering van je tijd van 2011!

 10. John zegt:

  Goed werk gezien de omstandigheden, toch ook nog een verbetering van je tijd. Al is finishen natuurlijk veel belangrijker en een prestatie op zich.
  Van harte gefeliciteerd kerel.

 11. jan zegt:

  Blijft een hele knappe prestatie, respect!

 12. ruud zegt:

  Het was hard werken, maar je hebt ‘em toch maar weer in de pocket.
  60km met die kou en die wind; het is een geweldige prestatie, gefeliciteerd!

 13. Esther zegt:

  Knappe prestatie, Gerard!

 14. Thierry zegt:

  You did it.
  Vechten tegen de wind, strand en jezelf, je hebt ze allemaal overwonnen.
  Wellicht zie ik je binnenkort weer bij een wedstrijdje!

 15. Claudia zegt:

  Mooi verhaal om te lezen en dat vloeken ken ik van jou;-). Is een pittig rondje geweest, super gedaan.

 16. RunningHans zegt:

  Het blijft een eind en zeker op,zo’n parcours en met die wind. Ik denk dat we er meer van verwacht hadden. Jij hebt prima doorgezet en een mooie tijd gehaald. Gefeliciteerd hiermee

 17. Jacqueline zegt:

  Een topprestatie… van harte gefeliciteerd.

 18. keesdeloper zegt:

  Top gelopen hoor! Doorbijter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s