Veluwezoomtrail 2013

Gisteren stond ik voor de 3e keer aan de start van de Veluwezoomtrail. Wederom voor de langste afstand. De laatste week waren er twijfels ontstaan. Er was minder gelopen de laatste tijd door een blessure opgelopen tijdens de Leiden Marathon. Toch maar kiezen voor de 27 kilometer? De hele week zat ik in dubio. Tot ik zaterdag aan de woorden van Ruud moest terugdenken voor de Leiden Marathon. De basis is er Gerard hoorde ik hem nog zeggen. Dus ik ging er gewoon voor. Ik zou weggaan met als doelstelling gewoon uitlopen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nou moet je “gewoon” uitlopen met een korreltje zout nemen. Degene die de 52 kilometer al een keer gelopen hebben weten dat het een pittig rondje is.

Om 09:30 uur mochten we na de nodige woorden van Jan eindelijk o pad. De route was weer wat aangepast t.o.v de voorgaande edities. Ik liep lekker op mijn eigen tempo. Af een toe nog even een praatje onderweg. Het was genieten van de mooie omgeving en het nieuwe parcours. Na 20 kilometer, in ongeveer 2:08, kwam ik bij de de eerste verzorgingspost. Even de tijd genomen om wat te eten en te drinken. Hierna weer rustig verder. Niet veel later kwam de koploper ons al tegemoet lopen. Hij zou uiteindelijk binnen de 3:30 de finish halen. Zo kwam ik op het stuk voordat ik de A50 onderdoor mocht de de eerste 12 lopers tegen. Sommige kon ik nog netjes op de foto zetten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na 26,5 kilometer mocht ik de A50 onderdoor  voor een rondje van bijna 7 kilometer. Dit rondje is goed te doen. Veel rechte stukken en weinig hoogte meters. Voor ik het wist was ik weer bij het tunneltje. Hier kwam ik nog lopers tegen die net aan die lus waren begonnen. Ik ben bang dat deze de tijdslimiet niet hebben gehaald.

Tunneltje A50

Tunneltje A50

Rond de 36-37 kreeg ik het wat moeilijker. Hier was toch te merken dat er de laatste weken weinig was gedaan. Gelukkig verscheen na 39,5 kilometer, ik was bijna 4:15 onderweg, de verzorgingspost. Hier de tijd genomen om wat te eten en te drinken en even mijn rust te pakken. Hierna volgde 13 moeizame kilometers. Het werd zwaar. Vooral het open stuk met flinke wind tegen hakte er behoorlijk in. Ik was blij dat ik na iets meer dan 45 kilometer weer in de beschutting van het bos kon lopen.

Af en toe moest ik even een stukje wandelen om even op adem te komen. Er zaten nog een paar flinke klimmetjes in. Gelukkig kwam ik met iedere stap iets dichterbij de finish. Op het laatste stuk naar beneden kon ik nog een kleine versnelling inzetten om uiteindelijk de finish te passeren met 52,5 kilometer op de teller in 5:48:11. Misschien niet een tijd die ik voor ogen had maar met de afgelopen weken in mijn achterhoofd, ben ik zeer tevreden  toch met dit resultaat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het weer viel vandaag wel mee als je bekijkt naar de voorspellingen die ze hadden gedaan. Een paar kleine buitjes, soms zelfs verfrissend, was het goed te doen. Alleen de wind op het open stuk hadden ze van mij achterwege mogen laten.

Jan en alle vrijwilligers bedankt voor deze mooie trail. Misschien tot volgend jaar bij de 5e editie van de Veluwezoomtrail.

Voor meer foto’s klik hier

Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

13 reacties op Veluwezoomtrail 2013

 1. Gefeliciteerd Gerard. Volgend jaar eens zien of ik ook eens van start kan gaan.

 2. Hoe je hem ook loopt uitlopen is zowiezo een prestatie van formaat. Gefeliciteerd!

 3. langzaamaan zegt:

  Weer een beste afstand in de benen! Jammer dat het niet ging in de tijd die je wilde, maar ik vind het evengoed erg snel 🙂

 4. @jhardema zegt:

  En tevreden mag je zeker zijn!

 5. marcelmol zegt:

  Je hebt het maar mooi weer gedaan Gerard. Klasse man.

 6. Hans Jurriaans zegt:

  Weer mooi vastgelegd in woord en beeld, Gerard! En ook weer netjes uitgelopen.
  Je hebt mij nog op de foto gezet ook bij de start (die in het blauw met die gele bidon op zijn rug). Naar het lusje onder de A50 door kwam jij de eerste 12 lopers tegen, ik liep 13e of 14e 😦 . Jammer dat wel elkaar gemist hebben.

 7. keesdeloper zegt:

  Je hebt het toch maar weer mooi geflikt

 8. ruud zegt:

  Zo is dat: de basis heb je.
  En dan loop je gewoon die 50+-km
  Dat is gewoon die pure klasse die je bezit Gerard; zelfs als de voorbereiding en de vorm misschien niet helemaal optimaal is.
  En dan, dan is dit eigenlijk ook gewoon een prima prestatie in een prima tijd!

 9. Marek zegt:

  Wat onwijs herkenbaar Gerard, mijn verloop met dipjes en al was eender. Ook de laatste 13km zwaar met rennen en wandelen afwisselen. Top gedaan man zo ongetraind 🙂

 10. Wat een prestatie Gerard! Hoe krijg je het voor elkaar met een niet zo goede voorbereiding zoals je dat schrijft. Je bent een topper!

 11. Jacqueline zegt:

  Topprestatie Gerard… gefeliciteerd. Voor mij was het mijn eerste trail … de 27 km.. wat is het mooi op de Veluwezoom. Jammer dat ik je niet gezien/gesproken heb.

 12. Ha Gerard, ik vind het een puike prestatie van je, en dat al 3 x. Ik was blij dat ik de finish haalde van de 27 km.,,.

 13. John zegt:

  Toch maar mooi gedaan. Genoeg inhoud om ondanks de periode van wat minder kunnen trainen de finish binnen de tijd te halen.
  Goed gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s