Xtenex X300 veters

Na de finish van de 30 van Amsterdam Noord kreeg ik een aantal vragen over mijn veters. Sinds een aantal weken gebruik ik de elastische veters van Xtenex. De Xtenex blijven netjes zitten, verschuiven niet en knellen ook niet. De eerste keer koste het even tijd om ze goed af te stellen maar nadat je ze op de gewenste spanning hebt gebracht, kan je ze afknippen op de gewenste lengte. De schoenen zijn heel makkelijk aan en uit te trekken en zitten als pantoffels om je voeten.  Ik heb ze na het afknippen nog even dicht gebrand om te voorkomen dat je gaan rafelen.

xtenex-oranjeIk heb er inmiddels een kleine 600 kilometer mee gelopen en moet zeggen ze bevallen mij goed. Ik heb nooit meer last van losse veters, te strak vast geknoopte veters of voeten die worden afgekneld. Tijdens een training kan je nog even stoppen maar tijdens een wedstrijd is dat natuurlijk andere koek.

AsicsXtenexHier boven de Xtenex veters in mijn Asics. De Xtenex veters zijn hier te bestellen. Met de code: “Runninggerard” betaalt u geen verzendkosten.

Op you tube staat een filmpje over de Xtenex veters. Deze vindt u hier.

Hieronder vind u nog wat informatie over de Xtenex X300 veters.

Xtenex X300 Veter 75CM

Normale veters kunnen, vooral tijdens het hardlopen, vaak los gaan zitten of verschuiven. Naast het feit dat het erg ongemakkelijk en oncomfortabel is kan dit verschuiven van de veter ook voor problemen zorgen. Wanneer de veters aan de voorkant van de schoen te strak gaan zitten, kan dit voor afknelling zorgen. Hierdoor kan vermoeidheid, pijn en verstijving van de voeten ontstaan, daarnaast wordt ook de natuurlijke zwelling van de voet tegengegaan. De pasvorm rond het middenvoetsbeentje wordt, bij verschuiving van de veters, vaak juist te ruim, hierdoor wordt de kans op uitglijden vergroot en vermindert de stabilisatie van de voorkant van de voet. Dit kan tot wrijving leiden, waar vaak pijnlijke blaren door ontstaan.

De veters van Xtenex voorkomen deze problemen, doordat de veters altijd perfect op de plek blijven zitten. De veters hoeven, nadat je ze in het begin hebt aangebracht, nooit opnieuw geplaatst te worden. Deze veters hebben namelijk een gepatenteerde elastische technologie, die aanpasbare spanning tussen de oogjes van de schoen mogelijk maakt. Deze technologie richt zich op de belangrijkste bron bij schoeisel gerelateerde pijn en ongemak, verschuiving van de veters.

De knopen die in de veters zijn aangebracht produceren de spanning tussen de oogjes in de schoen. Hoe meer knopen tussen de oogjes, hoe minder spanning. Hoe minder knopen, hoe meer spanning. Deze knopen houden de veters ten alle tijden op zijn plek, zodat ze niet kunnen gaan schuiven. Extra stabilisatie wordt bereikt doordat de spanning aan de linker- en rechterzijde van de voet kunnen afwijken. Je kunt de veters vastzetten op de manier die het beste bij jou past. Dit helpt bij het stabiliseren en ondersteunen van de voet.

Kenmerken van de Xtenex X300 Veter 75CM:

 • De veters hoeven slechts eenmalig aangebracht te worden
 • Je hoeft nooit meer je veters te strikken
 • Veters blijven perfect zitten
 • Spanning is met knopen aanpasbaar
 • Voorkomt blaren, vermoeidheid, pijn en verstijving van de voeten
 • Volledig aan te passen aan de voeten
 • Geeft extra comfort en ondersteuning
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Gadget. Bookmark de permalink .

2 reacties op Xtenex X300 veters

 1. coqqualm zegt:

  Misschien het proberen waard Xtenex.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s