41e Midwinter marathon

Gisteren stond ik aan de start van de Midwintermarathon. Zoals ik al eerder aangaf wist ik nog niet of ik de Asselronde of de Marathon ging lopen. De verkoudheid die al aanwezig was tijdens de halve marathon van Egmond werd steeds erger. Een paar dagen daarna kreeg ik ook nog eens een ontsteking in mijn heup. Dit ging ook nog eens gepaard met een griepje. Hierdoor was ik genoodzaakt om zes dagen looprust te nemen.

Rinus Raoul Gerard

De anderhalve week voor de Midwinter marathon kon ik eindelijk weer lopen. Er werden dan ook nog de nodige kilometers gemaakt. In de week voorafgaand aan de marathon kon ik toch nog 49 kilometer lopen. De twijfel bleef aanwezig. Aan de andere kant kon de basis toch niet zomaar weg zijn na zes dagen?

Zoals gewoonlijk waren er weer veel bekenden aanwezig in Apeldoorn. De meeste gingen voor de Asselronde. Om even voor 12:00 uur naar de start. Hier kon je merken dat de Midwintermarathon behoorlijk als populariteit had gewonnen. Wat was het druk. We stonden dus redelijk achterin.

groep

Om 12:00 uur mochten we eindelijk van start. Het duurde even voor we eindelijk de startlijn passeerde. Pascal liep vlak achter mijn. Toen ik even later omkeek zag ik hem niet meer. Dan maar alleen verder. Hij zou immers toch met Niels, Maarten, Ton en Martin de Asselronde lopen. Ik was blij dat ik voor het eerst mijn ipod had meegenomen. De muziek ging aan en de focus ging erop. Er moest een marathon worden gelopen.

De kilometers gingen voorbij. Het was druk op het parcours. Net voor de 9 kilometer achterhaalde ik Ruud. Zij aan zij liepen we een paar kilometer. Iets voorbij de 13 kilometer liep Ruud langzaam bij me weg. Even de twijfel. Aanhaken of mijn eigen wedstrijd? Ik koos voor de laatste optie. Het lopen ging nog steeds goed. Wel moest ik onderweg vaak denken aan de splitsing. Zou ik gaan voor de eenvoudige optie en rechtdoor gaan of rechtsaf voor het tweede rondje. De 21,1 kilometer werd gepasseerd in 2:00:06. Het ging nog steeds goed. De keuze werd gemaakt. Ik had me ingeschreven voor de marathon en dan moet je rechtsaf. Het werd gelijk wat rustiger op het parcours. Even later zag ik in de verte een groep lopen met daarvoor pacers. Dit moest de groep van 4 uur zijn. Langzaam kwam ik dichterbij. Net voor de 30 kilometer kon ik op de klim aansluiting vinden bij die groep.

start

Bovenaan de klim hoorde ik nog iets over de tijd. Zij waren eerder gestart dan mij. Zij moesten dus nog wat tijd goed maken voor de sub 4. Het tempo ging iets omhoog. Het werd aanpoten op het glooiend parcours. Lopers moesten afhaken en lopers die werden probeerde aan te sluiten. Bij de drankposten werd even ingehouden om daarna weer verder te gaan. Toen de laatste drankpost in het zicht kwam hield de groep nog even in. Ik liep verder. Al snel kwam daarna het laatste stuk in zicht, de Loolaan. Hier was het nog even doorbijten. Aan een eindsprint had ik geen behoefte. Ik was tevreden. Een tijd onder de 4 uur zat er ruimschoots in. Het werd uiteindelijk 3:55:57. Een tijd waar ik zeer tevreden mee was. Een dikke negatieve split. De basis was dus ruim voldoende. Het was zwaar in het tweede rondje maar ben achteraf toch blij dat ik er voor ben gegaan. Het was een mooie training als voorbereiding op de Sallandtrail.

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Marathon, Wedstrijd. Bookmark de permalink .

6 reacties op 41e Midwinter marathon

  1. ruud zegt:

    Goed en verstandig gelopen Gerard, proficiat!
    ’t was weer even gezellig in Apeldoorn.
    succes op weg naar Sallant

  2. toontje34 zegt:

    Mooi verhaal Gerard en klasse dat je door gezet hebt vanaf nu kan het alleen maar beter gaan

  3. Mooi gelopen!! Ik zie je bij de Salland trail.

  4. langzaamaan zegt:

    Fijn dat het toch zo lekker ging ondanks de beroerde voorbereiding!

  5. John zegt:

    Basis genoeg om de marathon uit te lopen en dat ook nog in een nette sub 4. Klasse kerel.

  6. Hans zegt:

    Dat ziet er best uit. Ik ben heel benieuwd naar de Sallandtrail. Jij kent hem al. Tot dan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s