Achtkastelenloop Vorden

Enige weken geleden kwam Pascal met deze loop. Het zou voor hem een mooie duurloop zijn in de aanloop naar Rotterdam. Na even te hebben nagedacht was ik om. Een rustige 30 moest toch kunnen een week voor de Sallandtrail? Het zou in iedere geval een gezellige loop worden in een mooie omgeving.

Gerard Pas2

Zeker toen bleek dat Niels en Maarten ook van de partij zouden zijn. Cis zou het zooitje ongeregeld bijstaan op de fiets. Even na 12:15 uur mochten we op pad. Samen met de lopers van de 10 en 21 kilometer. In het begin was het best wel druk op het parcours. Na een paar kilometer verliet de 10 kilometer het parcours en kwam de ruimte. De nodige grappen en grollen gingen over en weer. Kortom dikke pret onderweg. Dat zorgde er weer voor dat de kilometers voorbij vlogen in het gewenste tempo van rond de 5:40. De 15 kilometer passeerde we in 1:24:51. Het ging nog steeds lekker. Het was genieten van de mooie omgeving.

Achtkastelenloop

Het parcours was schitterend. Grotendeels over alsfaltwegen, dan weer over klinkers,  verharde fietspaden en bospaadjes. Maarten en Niels liepen steeds iets voor ons uit. De laatste kilometers liepen ze langzaam bij ons weg. Bang om nog ingehaald te worden door Pascal en mij. Dat was echter niet onze opzet. Een versnelling zouden we achterwege laten. Finishen en een mooie duurloop was de bedoeling. Dat werd het ook. De laatste kilometers gingen wat moeizamer voor mijn maatje. Toch konden we het tempo tot het eind vasthouden om uiteindelijk in 2:50:32 te finishen. Mijn Suunto gaf aan 30:14 km wat toch neerkomt op 5:39/km. Missie geslaagd.

foto_1

Na het douchen en een drankje werd het weer tijd om naar huis te rijden. Het was een super middag geworden. Deze had ik niet willen missen. Het was even een stukkie rijden maar echt de moeite waard. Niels, Maarten, Pascal en Cis bedankt.

Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijd. Bookmark de permalink .

6 reacties op Achtkastelenloop Vorden

 1. toontje34 zegt:

  Mooi verslag Gerard en mooie hè het oosten van Nederland
  Heb hier zelf ook een paar keren gelopen de 10 km goed geregelde loop

 2. Ruud zegt:

  Netjes Gerard, mooie loop, gezellig met je maatje en goede training voor de Sallanttrail. Dat moet nu wel goed komen.

 3. keesdeloper zegt:

  Heb er nog over gedacht, maar toch vanaf gezien. Paste niet helemaal. Best snel trouwens, 25 km in 1.24 uur. 😉

 4. langzaamaan zegt:

  Toch weer even de “nodige” kilometers gemaakt in goed gezelschap! Dat soort loopjes zijn altijd leuk, vooral als het lekker gaat 🙂

 5. Cis zegt:

  Jullie hebben weer kei goed gelopen en het was weer lachen, gieren, brullen.! Heb onwijs genoten en het parcours is prachtig..! Op naar de JKM.! Goed gedaan topper.!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s