Mar-athon Sneek

Gisterenavond om 19:00 uur stond ik aan de start van de Mar-athon Sneek. Natuurlijk waren vele bevriende lopers afgereisd naar de 1e Mar-athon rond Sneek en Meer. Gelijk na de start koos ik het groepje met als haas Running Ronald. Deze groep zou weggaan op  5″/km. De eerste kilometers gingen echter veel te snel. Ik liet de groep dan ook gaan. Het resultaat was dat de eerste 5 kilometer in 24:13 ging. Na de drankpost, waar ik wel de tijd nam om goed te drinken, nam ik dan ook iets gas terug. Met de zon was het best warm.

Startnr

Rond de 8 kilometer kwam de groep voor de 3:30 voorbij en kon in aansluiten.
De groep viel echter uit elkaar bij de volgende drankpost. Waar de meeste lopers even inhielden om iets te drinken. De 10 kilometer ging in 49:23. Niet veel later moesten we oversteken en kwamen we op de dijk langs het water te lopen. Op gras ging het tempo vanzelf iets omlaag. Als snel kwam Ruben en Niels voorbij zetten. Langzaam liepen ze iets op mij uit. Uiteindelijk liepen ze ongeveer een hele tijd ongeveer 200 meter voor mij. Het gaatje dichtlopen zou teveel kracht kosten. En zo liep ik alleen verder.  De 15 kilometer ging nog in 1:15:45. Ik had duidelijk wat tijd verloren. Ik mijn achterhoofd wist ik allang dat de 3:30 een beetje te hoog was gegrepen voor vandaag. De warmte in het begin en het parcours leende zich daar niet voor.

Foto: Rinus

Foto: Rinus

Genieten was het zeker. Op de smalle paadjes langs het Sneekermeer was het genieten. Rond de 18 kilometer werd ik ingehaald door de beide Johns uit Utreg. Dankbaar maakte ik hier gebruik van en kroop achter de brede ruggen. Helaas moest ik beide heren laten gaan nadat ik om 20 kilometer weer even de tijd nam om wat te drinken. De 20 kilometer ging in 1:40:48 en de HM in 1:46:08. De kilometers gingen voorbij. Het ging wel iets moeizamer. Heb toch problemen op het tempo vast te houden als ik alleen loop. De 30 kilometer ging nog in 2:31:32.

plaatjesneekHierna besloot ik dat ik de teugels wat zou laten vieren. Het had geen zin om alles op alles te zetten voor een PR. Uitlopen was het doel waarbij ik wilde proberen om het tempo niet te veel te laten zakken.  En zo liep ik verder. Ondanks dat ik het tempo iets liet vieren verbaasde het mij dat ik toch behoorlijk wat lopers inhaalde. De kilometers tussen de 30 en 35 (2:57:52) gingen nog  in gemiddeld 5:04 en de kilometers tussen de 35 en 40 (3:25:46) nog in 5:09.

Med

Het ging wat moeizamer. Ik was ook blij dat Sneek in zicht kwam. Nog even genieten van de sfeer tijdens de laatste meters tot de finish. Wat een sfeertje in Sneek. Uiteindelijk passeerde ik de finish in 3:37:43. Toch plaats 139 overall van de 855. Er waren 97 uitvallers op de marathon.Ook mijn 30 marathon/ultra is in de pocket.

pet

Bij deze wil ik een pluim uitdelen aan de organisatie en vrijwilligers van de Mar-athon Sneek. Wat een schitterende 1e editie hebben zij neergezet. Het was genieten in Sneek.
Ook alle lopers en supporters bedankt.

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Marathon, Wedstrijd. Bookmark de permalink .

6 reacties op Mar-athon Sneek

 1. RubenRent zegt:

  Sterk gelopen kerel, jammer dat je niet meer kon aanhaken. Een mooie loop was het zeker.

 2. Hero zegt:

  Leuk verslag, volgend jaar weer? Hoop ik ook mee te doen met mn thuiswedstrijd..
  Herstelze!

 3. langzaamaan zegt:

  Gefeliciteerd met je 30ste marathon/ultra, en dan nog een mooie tijd ook! Top hoor 🙂

 4. tamama74 zegt:

  Wat een goeie foto! hahahaha. Het was een prachtig parcours en de vrijwilligers en publiek maakten het helemaal af! Leuk je ontmoet te hebben Gerard!
  x Tamara.

 5. Zo dan, 3.37 is toch best goed Gerard. Sterk gelopen!

 6. ruud zegt:

  Had je blogje blijkbaar gemist, maar toch weer een mooie marathon (de 30e) in the pocket.
  Lekker gelopen en ervan genoten.
  En een mooie foto van Tamara gevonden……
  Succes in Monschau!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s