35e Rabobank Zeevangsloop

Vandaag stond ik aan de start van de 35e Rabobank Zeevangsloop in Middelie. Een dorpje op nog geen 4 kilometer afstand van mijn huis. Een loopje in mijn achtertuin dus. Na mijn startnummer te hebben opgehaald was het wachten tot de start 0m 11:00 uur.

Start1

Ik had mij ingeschreven voor de 21 kilometer. Deze zou gelijk met de 14,5 en de 10 kilometer starten. Om 11:00 uur mochten we op pad. Na de start kwam ik er achter dat mijn positie achterin het startveld niet zo slim was. Het eerste stuk was vrij druk. Toch ging deze in 5″/km. Daarna kwam er wat meer ruimte en gingen de kilometers rond de 4:40-4:50. Na een bewolkte ochtend kwam de zon goed door. Als snel ging de 10 kilometer rechtsaf zodat allen de 14,5 en de 21 lopers nog richting Oosthuizen.

Startnr

In Oosthuizen was het parcours iets aangepast in verband met een wegopbreking. Hier namen we ook afscheid van de 14,5 kilometer lopers. Deze sloegen linksaf en wij gingen rechtsaf om even later via het fietstunneltje onder de N247 door te lopen. Dit was ook het moment waarop ik alleen kwam te lopen. Niet veel later mochten we rechtsaf richting Warder. Het tempo kon ik goed vast houden. Haalde nog wat lopers in voordat we in Warder kwamen. Hier mochten we weer linksaf om langs de dijk weer terug te lopen richting Oosthuizen. Hier zouden we voor de derde keer een spoorwegovergang over moeten. Had ik de eerste twee keer nog geluk, dit keer zag ik de bomen dichtgaan. Gelukkig was ik nog niet geheel bij de overgang. Door iets in te houden kon ik vrij snel mijn weg vervolgen.

Start2

Door Oosthuizen en dan linksaf richting de finish in Middelie. De vierde passage van de spoorwegovergang werd zonder oponthoud gepasseerd om daarna in een rechte weg naar de finish te lopen. Deze werd  uiteindelijk in 1:39 gepasseerd. Een tijd waar ik zeer tevreden mee ben. Helaas was het geen 21 kilometer maar  20,57 kilometer, maar met een gemiddelde kilometertijd van 4:49/km ben ik dik tevreden. Ik hoop dat ik deze vorm kan vasthouden tot en met de TCS Marathon Amsterdam. Het zou dan zo maar eens een hele mooie zondag worden.

Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijd. Bookmark de permalink .

2 reacties op 35e Rabobank Zeevangsloop

  1. John zegt:

    Nou je bent goed in vorm. Deze vorm vast zien te houden en liefst nog wat uitbreiden en je PR gaat eraan in Amsterdam.
    Succes de laatste paar weken richting het Olympisch stadion.

  2. toontje34 zegt:

    Zo zo goed bezig Gerard eerst de 30 van Amsterdam Noord en nu weer een halve marathon waar haal je het vandaan heel erg knap.En ook weer goed gelopen ook nog applaus hoor klasse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s