Utrecht Science Park Marathon

Gisteren stond ik aan de start van de Utrecht Science Park Marathon. De gehele week voorafgaande aan de marathon was er twijfel. Zou ik wel van start gaan? Misschien kon ik beter vanuit huis een blokje gaan lopen. De afgelopen weken waren zwaar geweest. Zaterdagavond toch besloten om te starten. Ik zou onderweg wel bepalen of het een hele of een halve zou gaan worden.

img094

Zondagochtend ruim op tijd vertrokken. Parkeren kon in het transferium op loopafstand van sportcomplex Olympos. In de sporthal omgekleed en de sportas ingeleverd. Uiteraard nog even bijgekletst met bekende lopers.

Even rond 12:00 vertrokken naar de start op de Cambridgelaan, dit was ongeveer 900 meter van de sporthal. Om 12:15 uur  mochten we van start. De organisatie had er voor gekozen om deze gelijk te laten starten. De halve marathon liep 1 rondje en de hele kreeg nog een klein lusje voorgeschoteld voor zij hun tweede ronde in mochten.

De eerste kilometers verliepen redelijk rustig. Het zonnetje zorgde ervoor dat het wat aangenamer werd. Het was in eerste instantie behoorlijk fris. Als snel kwam ik in een redelijk ritme terecht en verliepen de kilometers lekker. De organisatie had gekozen voor een mooi afwisselend parcours. Na de start vanaf de uithof liep het parcours via de Maliebaan, Singels en de Dom naar de natuur aan de Oostzijde van de Stad. Om daarna via Bunnik weer te eindigen in de uithof. Dus afwisselend; asfalt, klinkers en zelfs een grint pad.

De 21 kilometer werd gepasseerd in 1:54:59. De HM lopers hadden inmiddels het parcours verlaten. De volgende 21 kilometer zou ik alleen lopen. Rond de 23-24 kilometer gaf de Garmin problemen. De kilometertijden werden verkeerd weergegeven omdat het signaal steeds weg viel. Het werd dus lopen op het gevoel. Natuurlijk had ik het af en toe lastig. Toch haalde in lopers in wat weer een boost gaf. Het parcours was bekend van het 1e rondje. Het werd de laatste kilometers aftellen. Het alleen lopen kostte toch kracht. Toch had ik het idee dat ik redelijk liep. De finish kwam in het zicht. Op de Garmin zat ik al dat een tijd onder de 3:45 er niet meer in zat. Te lang stil gestaan bij de laatste drinkposten om wat te drinken. Maar met een 3:45:55 was ik zeer tevreden. Daarna snel naar de sporthal om mijn tas op te halen en dan naar huis voor de verdere verplichtingen.

Utrecht

Al met al was het een geslaagde dag. Het was mij goed bevallen. Twee rondjes vond ik niet vervelend. Het parcours was afwisselend genoeg. De klinker stukken waren wat minder maar de passages bij de Dom maakte weer veel goed.

Dit was de laatste lange duurloop voor de 60 van Texel op maandag 6 april. Ik moet er nu nog niet aan denken om 60 kilometer te lopen. We zullen zien.

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Marathon, Wedstrijd. Bookmark de permalink .

2 reacties op Utrecht Science Park Marathon

  1. Als je de omgeving niet echt kent lijkt mij het lopen van twee ronden geen punt. Je hebt het weer mooi gedaan Gerard. Je hebt een prachtige basis conditie! Top!

  2. John zegt:

    Leuk je weer even gezien te hebben. Netjes gelopen en volgens mij gaat het helemaal lukken op Texel. Succes en sterkte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s