Kivo 10 EM Edam

Gisteren stond ik aan de start van de Kivo 10 EM in Edam. Het regende een beetje en er stond best wat wind, die we op het eerste stuk op de dijk richting Warder tegen zouden hebben.

Op de parkeerplaats kwam ik Martin al tegen. Deze had ik al een tijdje niet meer gezien en ook zeker niet verwacht. Zijn trainingsterrein is toch meer de duinen. Was leuk om weer even bij te kletsen.

AV EdamOm 11:00 mochten we van start. Samen met de 10 kilometerlopers gingen we op pad. Na 700 meter over de baan mochten we het terrein van AV Edam af.  Burgermeester Versteeghsingel op om vervolgens linksaf de Oosterkade op te lopen. Over de dubbele houten Oosterbaansbrug, een rijksmonument. Een mooi stukje Edam dus. De ondergrond, klinkers, was minder maar ik liep lekker. Toen ik na 1 kilometer op mijn Garmin keek schrok ik toch wel even: 4:22. Dat was veel te snel. Toch maar even iets rustiger aan doen.  Inmiddel waren we rechtsaf geslagen en liepen we ophet Oorgat richting de Zeevangszeedijk.

Ophaalbrug

Halverwege het Oorgat, net voordat ik de eerste mijl erop had zitten kwam een loper naast mij lopen om even later toch iets voor mij te gaan lopen. Deze bleef een mooi tempo aanhouden van iets boven de 4:30 de kilometer. Het tempo beviel mij goed dus besloot ik maar in zijn kielzog te blijven lopen. Nadat we het Oorgat hadden verlaten liepen we de Zeevangszeedijk op richting Warder. Hier was de wind goedvoelbaar. Ik kroop nog meer achter om zoveel mogelijk te profiteren van zijn kopwerk. Ik hoopte dat in ieder geval vol te houden tot het keerpunt even voorbij Warder.

StartnummerHet ging lekker al kostte me het af en toe toch wat moeite om mijn “pacer” te volgen. Het tempo was vrij constant. De kilometers 4,5,6 en 7 gingen zelfs allemaal in 4:33. Gelukkig kwam het keerpunt bij Warder in het zicht en kon ik mijn “pacer” blijven volgen. Na het keerpunt moest ik hem helaas laten gaan. Ik had even teveel tijd nodig na het keerpunt om weer op gang te komen en het gaatje was gevallen.

Dus alleen verder. Het werd wel wat drukker op de dijk. Veel motoren hadden de dijk gevonden. Het was dus opletten geblazen. Het lopen ging nog steeds goed. Al kostte het wel wat moeite om het tempo vast te houden. Ook aan de dijk kwam weer een einde en mocht ik weer over de klinkerweg, de ophaalbruggen. Inmiddels kwam de finish naderbij. Rond de 15 kilometer nog even iets aangezet. Een PR was in het zicht. De baan op en vervolgens nog even aanzetten. Een echte sprint zat er niet in maar de eindtijd was super, 1:13:14. Een dik PR gelopen. De1:14:49 gelopen tijdens de Dam tot Damloop  was eindelijk verbeterd.

_DSC4543

Na nog even de finish van Martin te hebben afgewacht keerde ik tevreden naar huis. Ik had lekker gelopen. Het parcours was niet echt snel met die klinkerweg, de ophaalbruggen en het keerpunt, maar deze tijd smaakt naar meer. Ik denk ook wel dat dat er nog inzit.

Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijd. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s