Geen vooruitgang

Het is inmiddels al weer een tijdje geleden dat ik wat van me heb laten horen. Helaas blijft de peesplaat in mijn linker voet tegen werken. Hardlopen zit er dus nog steeds niet in. Om mijn conditie weer enigszins weer op het oude niveau te krijgen probeer ik af en toe wat te fietsen. De weersomstandigheden werken alleen niet echt mee.

Presto Alu7020

Halverwege Januari had ik het idee om mijn inmiddels 18 jaar oude Presto racefiets op te knappen. Mijn Presto die al het nodige voor de kiezen had gekregen in al die jaren was nodig aan een update toe. De Shimano Ultegra groep die stamde uit 2010, was nog een 9 speed, en de wielen, welke o.a. Parijs-Roubaix hadden overleef vertoonde ook enige slijtage.

img025

Zodoende ging ik langs bij Presto in Oostzaan. Na een goed gesprek met Loek Valk, eigenaar van Presto, bleek er in de afgelopen jaren een hoop verandert te zijn. Ik had de laatste jaren alleen maar gelopen en had dus heel wat gemist. De techniek had niet stil gestaan. Al pratend kwam ik er achter dat een upgrade me rond de €750 zou gaan kosten. Ik zou dan met een Shimano 105 groep gaan fietsen.  Niet iets wat ik echt wilde.

Finish Parijs-Roubaix

Al rondkijkend viel mijn oog op een Stevens Supreme. Een aluminium racefiets met de Shimano Ultegra 11 speed groep en schijfremmen. Een overjarig model uit 2014. Na wat grappen en grollen waren we het snel eens over de prijs en weer besloot ik mijn oude Presto achter te laten en de Stevens Supreme mee te nemen. Voor een scherpe prijs heb ik nu een nieuwe fiets en hangt mijn oude Presto racefiets aan de muur bij Presto in Heemskerk. Hier zijn overigens nog meer oude Presto fietsen te bewonderen.

Stevens Supreme

Inmiddels heb ik me ook weer aangemeld voor de fietscompetitie van Le Champion welke eind Februari is gestart. Eens kijken of ik weer wat kilometers op de teller kan zetten en zo langzaam richting de 100.000 kilometer te kruipen. (Moet inmiddels al op ruim 80.000 km zitten)

Tot zover een kleine update. Geen loop- maar fietskilometers dus voorlopig.

 

Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Fietsen, materiaal. Bookmark de permalink .

4 reacties op Geen vooruitgang

  1. Esther zegt:

    Veel plezier met je nieuwe fiets!
    Hopelijk geneest je peesplaat snel en kun je ook weer loop kilometers gaan maken!

  2. Hedwig zegt:

    Ik miste je al! Echt! Fietsen vind ik ook leuk dus wat mij betreft blijf je daar lekker over bloggen zolang hardlopen niet gaat. Ik hoop dat je snel hersteld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s