Fietsen

Het is al weer een tijdje geleden dat ik iets heb geschreven. Op dit moment geniet ik van een welverdiende vakantie. Helaas zit het weer niet echt mee. Na de vakantie mag ik weer voor 100% aan het werk. Dit na ruim een jaar waarin ik door omstandigheden maar 50% werkte.

Het lopen staat zoals eerder al aangegeven even op de achtergrond. Mijn conditie, of wat  er van over is, probeerde ik op peil te houden door te fietsen. In de eerste maanden was het best zwaar. Ik mistte het lopen. Langzaam kwam het plezier weer terug en kon ik weer genieten van het fietsen. Het beuken tegen de wind,het afzien.

Stevens Supreme

Het goede gevoel kwam weer terug. Hierop besloot ik om mij voor het eerst sinds jaren weer eens in te schrijven voor een toertocht, de Droomparken Giro Gelderland Toertocht. Een toertocht over 120 km. De weersvoorspellingen waren goed. Het beloofde een mooie dag te worden met veel zon. Het was een mooie maar koude dag. Bij de start in Apeldoorn was het rond het vriespunt. Maar zoals ik al zei het was een mooie dag, met de beklimming van de posbank, routes over het parcours van de Giro en de prima verzorging. Het enigste smetje was de afstand. Deze klopte bij lange na niet. De 120 kilometer bleken er bijna 135 te zijn. De beloofde zon kreeg ik pas te zien toen ik mijn fiets na afloop in de auto legde.
Al met al was het een koude tocht met prima verzorging.

Droomparken

Mijn 2e toertocht werd de Decathlon Cycle Toer Amsterdam. Een door Le Champion georganiseerde tocht met als vertrekpunt, Decathlon Amsterdam. Een mooie toertocht door het groene gebied rondom Amsterdam over 110 kilometer. Het werden er uiteindelijk 113. Het was een benauwde maar een goed georganiseerde toch met uitmuntende verzorging onderweg.De beloofde regen kwam op het moment dat mijn fiets in de auto lag en ik op het punt stond om naar huis te rijden.

gtr-giant-wielershirt

Mijn 3e toertocht werd de Giant Tour Ride vanuit Papendal. Na een valse start waarbij we per ongelijk de ATB route volgde waren we gelukkig snel weer bij de les. Het werd een natte dag waarbij de regen met bakken uit de hemel kwam. Ik heb best veel gefietst in het verleden, maar volgens mij heb ik het nog nooit zo slecht gehad onderweg. De route was schitterend maar door de vele regenbuien was het continu opletten geblazen. De vele regen zorgde er bovendien voor dat mijn handen door en door koud waren en ik onderweg regelmatig een schietgebedje deed om in ieder geval niet lek te rijden.  Ik was dan ook blij dat de zon zich even liet zien.  Mijn voeten waren inmiddels ook door en door koud en soms zelf gevoelloos van het vele water. De zon zorgde er voor dat mijn handen en voeten weer op temperatuur kwamen. Al met al was ik blij dat ik naar 121,5 kilometer weer terug was op Papendal. Al met al een best mooie route al moet je daar wel mooi of in ieder geval droog weer bij hebben.

Westfriese

Mijn 4e toertocht was de Ronde van de Westfriese omringdijken. Eigenlijk was dit een bonustocht die niet in de planning stond. In het verre verleden had ik al eens deelgenomen aan deze tocht die vast op de kalender van Le Champion staat. Door een actie van Isostar Nederland stond ik toch aan de start met een gewonnen startnummer. Een mooie tocht, met goed weer, veel wind en smalle dijkjes waar inhalen bijna niet mogelijk is. Met 134 kilometer op de teller sloot ik deze tocht af. Vooral het laatste stuk met veel tegenwind was zwaar.

isostar
Heel even was er nog een droom om na 27 jaar weer te starten in Luik op 13 augustus maar al snel werd ik wakker. Vakantie is vakantie. Het gewonnen startnummer werd teruggegeven aan Isostar Nederland.

 

 

 

Advertenties

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s