Terugblik 2017

In Januari is het gebruikelijk om even terug te blikken op vorig jaar. Het lopen ging weer. Niet zoals voorheen maar ik liep weer. In januari ging het nog redelijk met 115 kilometer. Natuurlijk liep het niet echt lekker meer na mijn valpartij met de fiets op 19 januari. Met gips om hardlopen was niet echt prettig. Toch lukte het om het hardlopen voort te zetten en zelfs om iets meer kilometers te lopen in Februari. Ik sloot Februari af met 141 kilometer. Weer iets meer dan de maand ervoor. Een stijgende lijn dus. Daarna stortte het helemaal in. Een griepje, last van mijn voeten en andere lichamelijke ongemakken zorgde ervoor dat het daarna bergafwaarts ging. In maart liep ik 62 kilometer en in april 69 kilometer. Na mei was ik er  helemaal klaar mee. Slechts 30 kilometer was het schamele resultaat. 18 mei ging de boeken in als de laatste dag dat ik nog mijn loopschoenen aantrok.

img_2373Mijn helm was na mijn valpartij op 19 januari afgeschreven.

 

 

 

Mijn conditie probeerde ik op pijl te houden door af en toe te fietsen. Eerst met tegenzin, balend dat het lopen niet meer ging, later kreeg ik steeds meer plezier  in het fietsen en trapte ik mijn kilometers weg.  Dit ging nog lekkerder na de aanschaf van een nieuwe fiets. Een Canyon Ultimate CF SL disk 9.0.

Canyon

Om ook in de wintermaanden actief te blijven besloot ik om tijdens de Black Friday een Wahoo Kickr aan te schaffen. Dus nu traint dit watje bij slecht weer of als het donker is buiten lekker binnen. Ik hoop daar straks tijdens het seizoen mijn voordeel uit te trekken.

Kickr 1

Op 17 december werd de Le Champion fiets competitie afgesloten. Deze was gestart op 18 december 2016 en duurde tot en met 17 december 2017. In deze tijd reed ik 9335 kilometer. Dit bracht mijn totaal op 103380 kilometer.

Als ik kijk naar 2017 kom ik uit op 417 loopkilometers en 9577 fietskilometers (1-1-2017 t/m 31-12-2017).

Over runninggerard

Hardloper met een voorkeur voor de lange afstanden. Lid van AV MarathonPlus.
Dit bericht werd geplaatst in Jaaroverzicht, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s